DMU Live Social Media

DMU

DMU FairPlay-pressemeddelelser

FairPlay-pris uddelt ved Dansk Motorsport Award
I 2015 blev FairPlay-prisen for første gang nogensinde uddelt ved Dansk Motorsport Award. FairPlay-prisen er en fælles pris mellem DMU og Dansk Automobil Sports Union. 

Klik her - og se hvem der vandt prisen i 2015.

__________________________________________________

Erik Gundersen som DMU FairPlay-ambassadør
Sendt den 1. maj 2013

Den tidligere 17-dobbelte verdensmester i speedway, Erik Gundersen, har sagt ja til at blive ambassadør i Danmarks Motor Unions (DMU) nye FairPlay-kampagne. Gundersen, der i dag arbejder som talentudviklingstræner med de unge speedway-talenter, har blandt andet sagt ja, fordi han mener, at udviklingen i sport i dag er blevet mere kynisk og hård, og det derfor er vigtigt, at der kommer mere glæde og spontanitet ind.

Det er utrolig vigtigt, at vi har fair play med i sporten, i og med at mange i dag bliver pacet frem. Vi skal huske glæden i sporten, og man skal have overskud til også at være glad på andres vegne – både når man har succes, og når man taber, fortæller Erik Gundersen, som op igennem 80’erne var med til at tegne dansk speedways guldalderperiode sammen med Hans Nielsen, Tommy Knudsen og Jan O. Pedersen. 

Også Therkildsen og Larsen er FairPlay-ambassadører
FairPlay-kampagnen, som DMU netop har skudt i gang, har fokus på begreberne Respekt – Ansvar – Sammenhold. Begreberne tager afsæt i et ønske fra DMU’s side om at skabe større respekt kørerne imellem, samt til de mange frivillige, som dagligt gør et kæmpe arbejde. Kampagnen sætter også fokus på, hvor vigtige rollemodeller er for de små årgange i sporten, og det blandt andet derfor, at Erik Gundersen, men også den olympiske deltager i BMX, Morten Therkildsen og VM-Motocross-køreren, Nikolaj Larsen, er valgt som FairPlay-ambassadørere. De er alle omgivet af stor respekt inden for deres respektive grene, men agerer også rollemodeller for de yngre i sporten.

De frivillige er fundamentet i sporten
Især respekten til de mange frivillige vægter højt hos Erik Gundersen. Det gjorde den både, da han var aktiv, men også i sin funktion som træner for de unge speedway-talenter.

Har man ikke frivillige, så er der ingen mulighed for at komme ud og køre. Der er dem, som skal komme med vandet, dem som skal stå med flagene, og dem der skal passe svingene. Der er så mange opgaver, og de frivillige er jo hele fundamentet i, at de aktive kan udøve sporten. Jeg kan huske, at sådan var det også, da jeg kørte i 70’erne, og sådan er det også nu som træner, fortæller Erik Gundersen.

Fair play kan også bruges uden for sporten
Erik Gundersen blev med sin udadvendte facon utrolig populær blandt speedwayfans verden over, da han var aktiv, og den lille vestjyde fik øgenavnet ”Smiling Gunder”. Gundersen vandt tre individuelle verdensmesterskaber i henholdsvis 1984, 85 og 88 og blev optaget i Hall of Fame i 1996. Med disse meritter in mente, så kan det måske overraske, at Gundersen i sit virke som talenttræner har lige så stor fokus på glæde, den gode oplevelse og fair play, som på konkurrence. Men Gundersen mener godt, at man kan komme helt til tops i sin sport og samtidig være en fair og glad sportsudøver.

Det har vi så mange eksempler på. Både i speedway med fx Greg Hancock, men også mange danske kørere. Man bør ikke gå rundt med skyklapper på og gå rundt i sin egen egocentrerede verden. Vær udadvendt. Vær deltagende i bredden sammen med de andre, fortæller Erik Gundersen og mener at fair play-begreberne også kan bruges i andre sammenhænge end blot sport.

Dét, at have en fælles god oplevelse i foreningslivet sammen med frivillige - det er dét, det hele drejer sig om. Der har du hele spektret i fair play, hvor man kommer til løb og kører hjem med den gode fornemmelse i maven. Og her er det vigtigt, at vi trænere og ledere danner og opdrager kørerne til, at det er sådan, det foregår. Og det kan du også bruge i skolelivet og dit eget sociale liv – altså at man har empati og tænker på, at der også er andre der udøver denne sport, og man skal have en sjov og god oplevelse, slutter Erik Gundersen.

FAKTA OM DMU:
Danmarks Motor Union (DMU) er specialforbundet under Danmarks Idræts-Forbund som organiserer Motorcykel- og BMX sporten i Danmark. DMU-sporten er opdelt i 5 sportsområder: BMX - Motocross - Off-track - Road Racing og Speedway. For nogle af sportsområdernes vedkommende er der yderligere opdelt i forskellige specialdiscipliner. Danmarks Motor Union er nationalt organiseret under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og internationalt organiseret under FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) og UEM (Union européenne de motocyclisme).

___________________________________________________

Respekt - Ansvar - Sammenhold
Vist den 5. februar 2014 (bragt i Kjerteminde Avis)

Den lokale speedwaykører Kenni Larsen, der i dag er valgt til DMU Fairplay-ambassadør, skal fremover i sit virke på banen sætte fokus på respekt, ansvar og sammenhold

Kenni Larsen, holdkaptajn på det lokale speedwayhold Munkebo Scorpions, er valgt til DMU Fairplay-ambassadør. Det offentliggjorde Danmarks Motor Union i dag.

Kenni er et godt forbillede
Om valget af Kenni Larsen udtaler Danmarks Motor Union:
- Kenni er utrolig vellidt blandt speedway-folket og vi i Sportskommissionen Speedway mener han er et godt forbillede for andre i sporten - især de unge. Kenni har også et omdømme som en fair og stor sportsmand. Det oplevede vi bl.a. da han var med omkring bruttotruppen på landsholdet, hvor han beviste at være en meget talentfuld kører.

- Kort fortalt har DMU FairPlay fokus på Respekt - Ansvar - Sammenhold. Disse begreber tager afsæt i et ønske om skabe større respekt kørerne imellem, samt større respekt til de mange DMU-frivillige, som dagligt gør et kæmpe arbejde og i dén grad er uundværlige i sporten, fortæller informationsmedarbejder hos Danmarks Motor Union Martin Gunnar Thenning. - Kampagnen har også fokus på, hvor vigtige rollemodeller er for de yngste i sporten. Det er nemlig i de yngre årgange, at man lærer, hvad det vil sige at være en fair og god sportsudøver. På baggrund af ovenstående optræder begreberne Respekt - Ansvar - Sammenhold i kampagnen.

Kenni Larsen følger i Gundersens fodspor

Også tidligere speedwaykører Erik Gundersen, der i dag er talentudviklingstræner, er DMU Fairplay-ambassadør. Om opgaven siger han: - Det er vigtigt når vi arbejder med ungdommen er det vigtigt at have fokus på fairplay. Mange paces i dag frem, men man skal huske glæden ved sporten. Der skal være overskud til at man kan være glad på andres vegne. Vi skal fastholde at det bliver en god oplevelse at komme på speedwaybanerne, en tanke der skal gå hele vejen ned gennem miljøet, til trænerne, kørerne og de frivillige der er involveret. Vi skal være rollemodeller for vores unge kørere.

___________________________________________________

FairPlay i dansk BMX 
Bragt i MotorBladet nr. 6 2013 (december)

En dommer, formand, elitekører, forælder samt landstræner bliver spurgt, hvad FairPlay er for dem.

Læs artiklen fra MotorBladet ved at klikke her.

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top