DMU Live Social Media

DMU

< Info vedr. kontrakt med Beredskabstjenester pr. 26/2
07.03.2016

BMX: Transpondersystem i BMX fra 2016


Foto: Rawshooter

På Klublederseminaret i november 2015 blev det besluttet, at indføre et nyt løbssystem (BEM) og transpondersystem (MYLAPS). Det er samme system, som anvendes i DCU, UCI og en række andre lande. Du kan læse de vigtigte punkter om transpondere samt se en FAQ her.

På Klublederseminaret i november 2015 blev det besluttet, at indføre et nyt løbssystem (BEM) og transpondersystem (MYLAPS). Det er samme system, som anvendes i DCU, UCI og en række andre lande. På det netop afholdte repræsentantskabsmøde gennemgik Sportskommissionen kravene og den videre process for implementering af systemerne.

Ved Danmarksmesterskabet (DM) og JT All-Racing BMX Cup skal alle ryttere have transponder for at deltage. Der kan være krav om transponder ved andre løb. Det vil så fremgå af indbydelsen.

Transponder kan indkøbes via www.infinityracingbypm.dk (Nogle klubber har valgt at indkøbe samlet, så tal med din klubbestyrelse før du køber.)

 • Transponderen monteres på cyklens forgaffel med strips.
 • Transponderen skal være af den aktive type, og til cykelsport anbefales ”Prochip Flex”. For at bestille og/eller anvende transponder SKAL den enkelte rytter have en gyldig DCU licens. DCU licensnr. skal anvendes ved bestilling af din transponder.
 • Rytteren kan indkøbe med hhv. et (279 kr.) eller to års abonnement (405 kr.) (subscription).
 • Transponderen er personlig og er registreret op til rytterens licens ved modtagelse af denne.
 • Fremtidig abonnement påhviler den enkelte rytter selv at fornye, via mylaps.com. Prisen pr. år er ca. 185kr.
 • Der medfølger et stk. softpad til beskyttelse mod ridser etc. ved montering på forgaffel. Ekstra softpad kan tilkøbes for 15 kr.
 • Rytteren aktiverer selv transponderen (via USB stik). Først ved aktivering starter abonnements periode (så vent med aktivering et par dage før første brug)

FAQ for transponder:

Hvis jeg allerede har en transponder fra Mylaps – kan jeg så anvende den?

 • JA, det påhviler dog dit eget ansvar, at få denne transponder registreret til din DCUlicens. Dette kan opdateres på din profil på medlem.cyklingdanmark.dk

Hvis jeg stopper til BMX eller bliver tilbudt at købe en brugt transponder, kan jeg så sælge/køb den?

 • JA, det påhviler dog dit eget ansvar, at få denne transponder registreret til din DCUlicens. Dette kan opdateres på din profil på medlem.cyklingdanmark.dk. Dette kan også ske i løbet af en sæson.

Hvis jeg skal deltage i 2 klasser (f.eks. både i pige som i drenge klasse), skal jeg så have 2 transpondere?

 • NEJ, vores nye løbssystem fra BEM kan godt håndtere, at du deltage i mere en en klasse med den samme transponder. Vi vil dog anbefale, at kræve din deltagelse i to klasser, at du anvender to cykler (feks. 20”/24”) at du investere i to transpondere. Det er ikke et krav, men det er ene og alene DIT ansvar som rytter, at du flytter transponder fra den ene cykel til den anden og tilbage igen.

Den årlige subscription følger den min licens  i forhold til udløb?

 • Den årlige subscription løber 365 dage fra den dag du aktivere din transponder. Så aktivere du den i 1. april 2016, så løber den frem til 31. marts 2017. Vælger du at fornye den feks. den 1. februar 2017, så vil det fortsat være en forlængelse af datoen gældende fra den dato, som transponderen oprindelig udløb. Dermed kan du altså fornye din transponder i god tid, uden at du mister noget ved dette.

Download ovenstående tekst ved at klikke her.

Vedr. spørgsmål så kontakt:

SK BMX-suppleant
Brian Schmidt
brian.schmidt@koegebmx.dk
+45 23 28 13 40


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top