DMU Live Social Media

DMU

< DMU's kontor er lukket fredag den 3. marts
06.03.2017

Årets DMU-klub 2016


Foto: Allan Høgholm

I weekenden blev årets repræsentantskabsmøde afholdt og traditionen tro blev årets klub for det forgangne år kåret. Og det blev en jysk klub, der i år løb med æren. Der blev også uddelt hædersbevis til både frivillige samt aktive kørere ligesom der blev udråbt to æresmedlemmer.

I 2013 vandt Road Racing Klub Viking årets DMU-klub. Nu tre år efter kunne endnu en road racing-klub løbe med den eftertragtede pris. Det blev nemlig Aarhus Motor Klub (AMK), der foran et rekordantal deltagere modtog en check på 5.000 kr. og et DMU-fad, som symbol på den flotte pris.

AMK vandt prisen ud fra følgende kriterier:

AMK har stået i en situation med et stort frafald af ”gamle” medlemmer, der af en eller anden grund er stoppet med deres arbejde i klubben. Men så har en gruppe på en ca. 10 ”nye” taget bolden op og fået sammensat et nyt udvalg til at tage sig af RR-sporten i klubben. Dette tiltag har i skrivende stund bidraget med en masse nye tiltag, bl.a.:

1.)    Planlægning af fire DM-løb i Classic + Classic i Århus og København + nogle DM’er i moderne klasser.
2.)    Der har været to mand på Klublederuddannelse.
3.)    Planlægger at sende to mand på Klubtræneruddanelsen.
4.)    Stået for udstilling i Herning og København, hvor de har lavet et stort arbejde for at udbrede kendskabet til DMU og RR-sporten.
5.)    Fået et PR-udvalg op at stå.
6.)    Planlægger at sende folk på Stævnelederuddanelsen.
7.)    Fundet ca. 10 – 15 ny medlemmer der skal have licens for første gang
8.)    De har fået et samarbejde op at stå med en lokal motorcykelforhandler hvor man kan mødes en gang om måneden, hvor man kan lave forskellige events.
9.)    Oprettet forum på nettet om Classic race, hvor alle kan deltage og her få et indblik i sporten
10.)  Oprettet ”RR Support” - en støtteklub for hjælpere, officials og andre interesserede.

Et stort tillykke skal der lyde til AMK for den flotte hæder.

Tre andre klubber hædret
Der bliver også kåret en årets grenklub, og her kunne speedwayklubben, Vissenbjerg Bred Motorklub, motocrossklubben, Morsø Motocross samt off-track-klubben, Hjørring Motor Sport lade sig hylde på scenen for titlerne i deres respektive sportsgrene. Stort tillykke til disse tre klubber.

Hædring af ildsjæle og store 2016-præstationer
Igen i år skulle en række ildsjæle hædres for deres mangeårige indsats i DMU-sporten. I år var speedwaykommentatoren, Ib Søby, vært, og han fik spurgt henholdsvis Arne Holm, Frederik Schack, Bent Thomadsen, Carsten Mikkelsen og Ejnar Rasmussen og Steen Fredsøe (Ole Jørgensen kunne ikke deltage), hvorfor de stadig arbejder frivilligt i DMU efter alle de år samt ønsket dem tillykke med et DMU-fad, en DMU-nål samt en blomst.

Derudover blev også Jan Holm Nielsen hyldet for hans 50 år i DMU og modtog DMU’s jubilarfad.

Også en række aktive kørere blev hædret for deres præstation i 2016. Det var alle kørere, som ikke modtog deres hyldest til Dansk Motorsport Award og derfor var inviterede med til repræsentantskabsmødet.

Alle kørerne blev hædret på scenen, og igen stillede Ib Søby dem spørgsmål omkring 2016-sæsonen, men også forventninger og ambitioner til 2017.

Modtagerne var alle speedwaykørere: Jonas Knudsen, Esben Hjerrild, Kenneth Jürgensen, Mads Hansen, Michael Jepsen og Rasmusen Jensen, U21-drengene Mikkel B. Andersen, Kasper Andersen og Jonas Jeppesen (Andras Lyager og Frederik Jacobsen kunne ikke deltage) samt Nicki Pedersen. Stort tillykke til jer alle – vi håber på endnu mere metal i 2017.   

To æresmedlemmer optaget i DMU
Endelig skulle DMU for første gang optage æresmedlemmer, og helt fortjent blev Jann Rünitz (motocross) og Ejgil Solkæer (road racing) kaldt på scenen for at modtage denne fornemme hæder i at være de første i DMU’s æresmedlems-klub. Både Jann og Ejgil har gennem mange årtier siddet i udvalg, været officials samt hjulpet med en lang både administrative og praktiske opgaver i DMU.

Stort tillykke til begge - det er fuldt fortjent.   


Banner

Banner

Tilbage til top