DMU Live Social Media

DMU

< Årets DMU-klub 2016
07.03.2017

Nye sportsgrene optaget i Danmarks Motor Union


Normalt dyrkes sport i Danmarks Motor Union på asfalt, grus, jord eller sand, men for første gang i forbundets historie skal sportsgrene nu også udføres på vand. Vandscooter, jetski og racerbåde, også blot kaldet powerboat, blev på weekendens repræsentantskabsmøde officielt optaget i DMU.

Den 4. marts 2017 blev der skrevet historie i Danmarks Motor Union. For første gang i forbundets 103 år gamle historie er vandsport blevet en del af unionen. Det glæder DMU's formand, Jørgen Bitsch, sig over og ser store perspektiver i sportsgrenene på vand.

- Vi er meget glade for at byde powerboat velkommen i DMU-familien. Vi bor i et land, hvor der er vand til alle sider, hvilket selvfølgelig også betyder, at der ligger et stort potentiale i at udbrede og eksponere powerboat til en masse mennesker, siger Jørgen Bitsch, som glæder sig til at arbejde sammen med en række engagerede og ambitiøse mennesker.

- Forberedelserne til optagelsen af powerboat har stået på i lang tid, og det har været helt tydeligt fra dag ét, at folkene omkring powerboat har været utrolig engagerede og målrettet. Hovedbestyrelsen glæder sig til samarbejdet og tror på, at sporten kan udvikle sig markant, slutter Jørgen Bitsch.

Vandsporten op på et nyt niveau
Også formand i Dansk Jetsport Union, som indtil i weekenden ikke var et officielt medlem af DIF, Mikael Mølgaard, ser store fremtidsperspektiver i samarbejdet med DMU og tror, at optagelsen er det skridt, der får sporten op på højeste niveau.

- De sidste seks måneder har været turbulente og til tider kaotiske, og vi valgte derfor, at holde kortene tæt på kroppen under hele processen. Men vi mener selv, at det hårde arbejde har båret frugt, og at det er lykkedes os at bringe sporten op på det niveau, som vi ønsker at tilbyde alle vores medlemmer allerede fra 2017, siger Mikael Mølgaard, som nu begynder at arbejde på implementeringen sammen med DMU´s hovedbestyrelse.

Mikael Mølgaard glæder sig til samarbejdet og vedkender, at det store strukturelle arbejde skal i gang nu.

- Vi har ærlig talt meget svært ved at få armene ned. Vi er sikre på, at de beslutninger vi tog i 2016, er de helt rigtige, og selvom at det har været hårdt, så er vi overbeviste om, at det har været et enormt skridt i den rigtige retning. Nu starter det fysiske arbejde med at få de nyetablerede klubber til at fungere godt, få planlagt de kommende arrangementer samt få indkørt vores nye sport i DMU, slutter Mikael Mølgaard, som håber på en masse nye medlemmer til DMU.


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top