DMU Live Social Media

DMU

< DMU's kontor lukket torsdag og fredag
24.05.2017

Et særligt vandscooterkørekort indføres


Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Justitsminister Søren Pape Poulsen præsenterede i dag den 24. maj et nyt sæt regler for vandscooternes færdsel på vandet. Det indebærer blandt andet et særligt kørekort.

Efter den tragiske ulykke i Københavns Havn den 6. maj, hvor to unge kvinder blev dræbt har Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Justitsminister Søren Pape Poulsen præsenteret et sæt regler for færdsel på vandet for vandscootere. Det indebærer blandt andet et særskilt kørekort til førere af vandscootere. For at erhverve sig kortet skal føreren til en praktisk prøve, hvor man skal vise, at man kan føre sin vandscooter på en forsvarlig måde.

DMU’s formand, Jørgen Bitsch, er glad for de nye regler, da det vil give større sikkerhed for førerne selv men også for andre på vandet.

- Jeg synes, det er en god beslutning fra ministrene at indføre de nye regler. Det vil give en større sikkerhed på vandet ved at føreren af vandscooteren kun kan få udstedt kørekortet ved en grundig prøve, siger DMU’s formand og fortsætter. 

- Vi bakker op om disse nye regler, og vi vil selvfølgelig samarbejde og stille os til rådighed for sparring og yderligere dialog, hvis det ønskes, slutter Jørgen Bitsch.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger om de nye regler.

- Det er vigtigt, at alle skal kunne færdes trygt og sikkert i det danske farvand og i vores havne. Her er det naturligvis afgørende, at alle der sejler – også dem der sejler på vandscooter – har de nødvendige færdigheder, kender de gældende regler og er opmærksomme på de risici, der er forbundet med at sejle med høj fart. For nyligt så vi desværre, at det ikke altid er tilfældet. 

De nye regler, som indføres fra den 1. januar 2018, koordineres i et samarbejde med Dansk Sejl Union

Læs mere om de nye regler ved at klikke her. 


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top