DMU Live Social Media

DMU

< Nyt Klubtræner 1-uddannelsesforløb i 2018
09.07.2017

MX: Sara Andersen europamester


Efter en suveræn EM sæson kunne den hurtige motocross-pige Sara Andersen lade sig kåre som motocross europamester for kvinder i dag. Fialen blev kørt i Letland, og på trods af et styrt i dagens andet heat, endte den hurtige dansker som suveræn vinder af EM.

Sara har været feltets hurtigste kører igennem hele sæsonen, og ved finaleafdelingen lagde hun også ud med at være hurtigst under kvalifikationen, ligesom hun også vandt dagenst første heat. I dagens andet heat tog Sara starten, men væltede på første omgang og knækkede koblingsgrebet på hendes motocrossmaskine. Heldigvis var det ikke nok til at slå Sara ud af kurs, og hun kørte sig op på en 6. plads i mål. De to heatresultater var nok til en samlet 3. plads på dagen, og nok til at Sara kunne lade sig kåre som europamester.

Igennem sæsonen har Sara Andersen haft den hurtigste kvalifikation ved samtlige EM afdelinger, og der er kun to heat hun ikke har vundet, så da hun i dag kunne køre mesterskabet i hus med et forspring på 18 point ned til sølvvinder Emelie Dahl, var det afrundingen på en suveræn sæson.

- Det er en utrolig flot præstation af Sara. Hun har virkelig slået sit navn fast i denne sæson, og titlen som europamester er noget som hun og vi som danskere kan være rigtigt stolte af. Det her er noget sara har kæmpet rigtigt hårdt for, og det er bygget op igennem længere tid, så det er virkeligt fortjent, siger motocrosstræner i Danmarks Motor Union Emil Larsen og forsætter.

- Sara er stadigvæk ung og hun har kun lige taget hul på sin internationale karriere, så jeg er sikker på, at vi kan vente os meget mere fra hende i fremtiden, både i EM og i VM.

Sæsonen er heller ikke slut for Sara Andersen endnu, da hun stadigvæk mangler at køre de sidste tre afdelinger af VM, hvor hun i øjeblikket ligger nr. 13. En placering hun indtager på trods af, at hun ikke havde mulighed for at køre årets første VM afdeling i Indonesien pga. økonomi.

 


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top