DMU Live Social Media

DMU

< Nyt Klubtræner 1-uddannelsesforløb i 2018
17.07.2017

MX: Danskere til tops denne weekend i Europa


Foto: © Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der blev høstet en god portion dansk succes denne weekend, hvor Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup blev kåret som mestre i Holland, mens Julie Dalgaard blev nordisk mester og de danske deltagere i den tyske ADAC afd. i Tensfeld viste imponerende fart.

Holland
Sidste afdeling af det hollandske mesterskab blev afviklet sammen med den hollandske festival Zwarte Cross, og med omkring 220.000 deltagere til festivallen betød det samtidigt et stor tilskuerantal til finalen af det hollandske mesterskab.

De kunne se en meget suveræn Mikkel Haarup blive kåret som hollands mester i 125cc klassen, allerede efter afdelingens første heat. Det forhindrede imidlertid ikke Haarup i at gøre rent bord, så han er gået ubesejret igennem mesterskabet – plus han vandt holeshot konkurrencen med 4 ud af 8 holeshots.

Thomas Kjer Olsen fulgte godt op på den danske succes, ved at blive nr. 2 på dagen med 1-2 placeringer i heatene, og det var mere end rigeligt til, at Thomas kunne lade sig kåre som hollandsk mester i MX2 klassen.
Bastian Bøgh Damm var også til start i MX2, og med en 11. plads på dagen viste han, at han igen er med i den sjove ende, efter hans skade og efter skiftet til MX2 klassen.

Sverige
I Varberg i Sverige var Julie Dalgaard både godt og klogt kørende, og med et heat i solskin samt et heat i regn, kørte Julie 2-3 placeringer hjem i heatene. Det gav hende den samlede sejr, gode point til svensk mesterskab og ikke mindst titlen som Nordisk mester for kvinder.

Nikolaj Larsen blev samlet nr. 5 på dagen i MX1 i Sverige, men fører stadigvæk det svenske mesterskab med en fornuftig margen på 10 point. Også i MX1 blev Rasmus Johansen samlet nr. 15 på dagen, mens Mathias Jørgensen blev samlet nr. 5 i MX2 klassen efterfulgt af Mathias Gryning som nr. 6. Nikolaj Skovgaard udgik af første heat, og kom ikke ud til start i andet heat. Oliver Olsen kom fra Sverige med et enkelt point i U17 125cc klassen.

Tyskland
Magnus Smith kom på podiet i Tyskland, med en samlet placering som nr. 3 i junior klassen, og i samme klasse blev Rasmus Pedersen nr. 5. Det betyder også, at Magnus nu ligger nr. 2 i mesterskabet, mens Rasmus kun er en placering fra podiet som nr. 4. Andreas Krogh Jensen blev samlet nr. 22, Tobias Caprani nr. 24, Victor Kleemann nr. 32 og Jayden Young Schmidt nr. 39 i junior klassen.

I Youngster klassen lavede Nichlas Bjerregaard et imponerende comeback ved at vinde dagens første heat, kort tid efter hans skadespause. Bjerregaard valgte at springe andet heat over, for ikke at overbelaste den skadet hånd, og det blev derfor til en samlet placering som nr. 8. En placering bedre i Youngster sluttede Glen Meier som nr. 7 på dagen. Mads Sjøholm var desværre ikke helt på toppen efter hans skade og måtte trække sig fra Youngster klassen uden point.

I den stærkt besatte Masters klasse blev Sam Korneliussen nr. 26 mens Frederik Goul Jensen blev nr. 37.

Du kan se billeder fra ADAC i Tensfeld her: https://www.facebook.com/Dmudanskmotocross/


Banner

Banner

Tilbage til top