DMU Live Social Media

DMU

< Nu kan din klubbestyrelse tilmelde sig DMU's Klublederuddannelse 2017-18
12.09.2017

MX: Bedste danske MX resultat nogensinde


Mens vi var travlt optaget af DM på Mors herhjemme, sikrede Thomas Kjer Olsen sig VM bronze allerede før sidste VM afdeling. Et resultat der er det bedste nogensinde i dansk motocross.

Ved weekendens VM i Assen blev Thomas nr. 8 i første heat og nr. 3 i andet heat, hvilket gav ham den samlede 5. plads i det hollandske Grand Prix. Dermed sikrede han sig også et pointforspring på 52 point ned til nr. 4, og han kan derfor ikke længere hentes ved sidste VM afdeling i Frankrig.

- Alt i alt, er jeg tilfreds med en samlet femteplads her i Holland. Banen var en udfordring, og det var nemt at lave en fejl. I første heat lykkedes det mig ikke at få en særlig god start, så jeg endte med at kæmpe om top seks. Jeg pressede hårdt og kom op på sjettepladsen, men en lille fejl sendte mig tilbage som nr. 8 i mål. I andet heat kom jeg afsted i top 10, men lavede nogle hurtige overhalinger først i heatet. Min fart var god, så jeg kunne køre i mål som nummer tre. Jeg ser frem til den sidste afdeling i Frankrig i næste uge. Uanset hvad der sker i Frankrig, har vi sikret os tredjepladsen i mesterskabet og det er meget positivt for fremtiden.

Selvom Thomas først får medaljen om halsen ved sidste VM i Frankrig, så kan vi allerede nu konstatere, at resultatet er det bedste fra dansk side, siden Brian Kjær Jørgensen blev nr. 4 i 250cc klassen i 2003. Inden da var det Søren B. Mortensen der var indehaver af æren med hans 6. plads i 250cc klassen i 1987. Derudover er det kørere som Arne Lodal og Mikkel Caprani der tidligere har leget med i toppen af VM, og de er begge indehavere af en 12. plads i VM 500cc. Tager vi et kig på sidevogne, så kørte makkerparet Parmo Nielsen/Jørgen Bitsch også en VM 4. plads hjem i 1988.


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top