DMU Live Social Media

DMU

< Nu kan din klubbestyrelse tilmelde sig DMU's Klublederuddannelse 2017-18
10.10.2017

MX: Kids Cup og Pitbike DM finalefejring i Høng


DMU Kids Cup 2017 blev afsluttet med et brag af en fest på Møllegaardsbanen ved Høng på Vestsjælland, og motocrosssæsonen for micro og pitbike fik dermed den finaleafslutning, selv de små i sporten fortjener - med rekordstor tilslutning.

Lørdag d. 23. september gennemførte DMU den sidste ATK-træningssamling på Vestsjællands Microcrossklubs baneanlæg. Hele 63 microkørere i alderen 2 til 11 år havde fundet vej til årets sidste ATK-samling.

Trænerteamet, sammensat af Thomas Rasksen, Oliver Holmgaard Olsen, Kasper Ø. Bjerrum og Brian Jakobsen leverede et fornemt og inspirerende stykke trænerarbejde med 63 ligeså inspirerende microcrossbørn. Deltagerne var piger og drenge i forskellige aldre, med store individuelle forskelle i tekniske færdigheder og kompetencer. Alle fik de noget med sig hjem, både hvad angår de færdigheder, der er nødvendige for at kunne blive en bedre motocrosskører, men bestemt også hvad angår sociale færdigheder. Også forældrene, der jo som oftest er ”træneren” og ”mekanikeren” i den travle hverdag, fik nogle redskaber med sig, som kan være en hjælp og en støtte i deres del af arbejdet.

Dagen efter fik de unge motocrosskørere så mulighed for at efterprøve det nyindlærte, krydret med i forvejen indsamlet ungdommelig rutine og kompetencer. Afviklingen af årets 5. og sidste afdeling af DMU Kids Cup 2017 samt DM finalen for Pitbike Open havde tiltrukket i alt 78 kørere, heraf henholdsvis 9 og 1 tilmeldte i Pitbike Open og Rookie.

Sebastian Kærgaard tog guldet i DM Pitbike Open

I Pitbike Open lå Sebastian Kærgaard forud for sidste afdeling i spidsen, med Søren Hansen på 2. pladsen, og Mads Frostholm lå lunt lige efter. Kun 1 point adskilte nr. 2 og 3, og faktisk havde de to kørere kun 10 point op til Kærgaard, så alle tre var i spil til at hente DM-titlen i hus.

Sebastian ville det dog anderledes og satte det hele på plads med 2 heatsejre, efterfulgt af netop Mads Frostholm med to heatplaceringer som nr. 2. Som nr. 3 på dagen endte den nykårede britiske mester i Pitbike expert A+ klassen, Kevin Ræbild Nielsen, efter to styks 3. pladser i begge heat. Dermed trak Søren Hansen det korteste strå, idet Søren kun formåede at samle 29 point sammen på dagen, hvilket i den sidste ende blev konverteret til en samlet 6. plads på dagen, men dog nok til at kunne tage fra Vestsjælland med et sæt DM-bronzemedaljer om halsen. DM-titlen og guldet gik til Sebastian Kærgaard, og sølvet tog Mads Frostholm sig af.

Vigtigst var det dog, at der var en intens kamp om de øverste pladser, langt mere intens end tidligere set, og det er en fin udvikling i Pitbike. Øget deltagerantal, dygtigere kørere og langt større kamp om placeringerne lover godt for sæsonen 2018. Vi mangler kun at få Pitbikesporten til at gribe ligeså godt fat øst for Storbælt, som den efterhånden har gjort vest for. Med tiden skal det nok komme, men det kræver selvfølgelig, at der kommer nogle kørere til, der gerne vil det - og den tendens ses pt. stort set kun i Jylland.

Kamp om sølv og bronze i DMU Kids Cuppen

DMU Kids Cuppen fik en mindst ligeså spændende afslutning som Pitbike. Det lå selvfølgelig lidt i kortene, at Motorcykel Clubben Svendborg skulle kikse langt ud over det sædvanlige, hvis den samlede sejr skulle smuldre mellem Svendborgkørernes små fingre. Reelt var der vel kun kamp om 2., 3. og 4. pladsen, her lå før den afsluttende afdeling Morsø 2'er, Broby 3'er og sidste års vindere Vestsjællands Microcrossklub tæt efter på 4. pladsen.

Svendborg så sig aldrig rigtig tilbage, men styrede en sikker sejr i hus på dagen med 350 point, hvilket gav en samlet pointhøst på 1363 point - hele 355 points forspring til Kids Cuppens nr. 2, der endte med at blive Vestsjællands Microcrossklub, der med en fænomenal slutspurt sikrede sig 298 point på dagen. Ikke kun formåede de at skubbe Morsø ned fra 2. pladsen, men VM Høng formåede også at holde Broby bag sig i den samlede slutstilling. Kun 14 point adskilte de to klubber. Den store taber i det spil blev således Morsø Motocross Klub, der aldrig fik det til at køre og kun hentede 88 point på dagen, og de rakte ikke langt i det samlede regnskab. Holstebro kæmpede for sin samlede 5. plads, og da Randers slet ikke var repræsenteret på Møllegaardsbanen, blev det en nogenlunde nem dag på kontoret for HMCC's microrepræsentanter.

Se den endelige stilling i DMU Kids Cup 2017 her.

En fantastisk dag på Møllegaardsbanen, der startede en anelse gråt, men endte i sol fra en skyfri blå himmel, og en rekordstor flok microcrosskørere, der kunne tage fra Vestsjælland med en kæmpe oplevelse i bagagen. Tætte, intense heat i alle klasser, dramatik og spænding, som blev krydret med en særlig oplevelse for alle deltagerne: Nicholas Schrøder, som er kendt fra DM-A hvor han interviewer kørere og andre med noget interessant på hjerte, var nemlig hentet ind til at speake hele søndagen. Det var noget af en opgave, som Nicholas havde påtaget sig, hvilket han også selv måtte sande - men en lærerig dag også for ham, og formentlig også en festlig en af slagsen, for der er ingen tvivl om, at hans tilstedeværelse var populær blandt både børn og forældre.

Status over Kids Cup 2017 - og planer for 2018

Vi kan i DMU konstatere, at DMU Kids Cup samt ATK 2017 har være en kæmpe succes. Klubberne samt deres medlemmer har haft lysten til at bakke op, både i forbindelse med de kombinerede ATK trænings- og Kids Cup-afviklinger, men også de enkelte løbsafviklinger. Hele 26 DMU-klubber har været repræsenteret i DMU Kids Cup 2017.

Dette koncept, som klubbernes yngste medlemmer og deres forældre har vist så stor opbakning til, ønsker vi i Danmarks Motor Union at fastholde, prioritere og udvikle på fremadrettet.
 
Indtil videre vil vi kun løfte sløret for, at Kids Cuppens navn i 2018 er ændret til DMU Yamaha Kids Cup. Yderligere aktiviteter og tiltag omkring Kids Cuppen 2018 meldes ud medio december.

Fakta om DMU Kids Cup

DMU Kids Cup er en landsdækkende løbsserie over 5 afdelinger, hvor kørerne via deltagelse i de enkelte løbsafviklinger kan optjene point til deres stamklub. Den klub, der via deres medlemmers deltagelse samt individuelle placeringer i de enkelte afdelinger har optjent flest point efter 3. afdeling, er samlet vinder af DMU Kids Cup og tildeles en vandrepokal udsat af DMU, samt mindeerindring til nr. 1, 2 og 3 i det samlede klubregnskab til evigt eje.

Det er DMU's ønske, at klubberne motiverer deres micromedlemmer og deres forældre til at deltage i denne landsdækkende ”klubmesterskabsserie” samt forudgående træningsdel. Håbet er, at DMU gennem grundlæggende indlæring vha. ATK (Aldersrelateret Trænings Koncept) kan motivere flere af DMU's helt unge medlemmer samt deres forældre til at komme ud at køre meget mere motocross sammen med andre børn i aldersgruppen 3 til 11 år, og herigennem opbygge sociale relationer og venskaber til andre unge samt styrke disse på tværs af Danmark. Afkastet skulle på sigt gerne blive flere nye medlemmer i MX sporten, netop pba. fortællinger om ”livet” som ung motocrosskører, i skolen og ikke mindst blandt venner.

DMU Kids Cup er ligeledes et tiltag for at gøre op med det individuelle præg der sættes blandt de helt unge i sporten. I stedet forsøger DMU nu en stil, hvor fællesskabsfølelsen blandt de helt unge skal vægtes højere, for i højere grad at fremme børnenes individuelle læring sammen med andre børn. Dette sker i træningsmiljøer, hvor børnene lærer af hinanden og ikke mindst får mulighed for at forsøge igen og igen, uden at de presses unødvendigt, børnenes alder taget i betragtning. Kort fortalt er tanken bag Kids Cuppen en fælles succesoplevelse, hvor alle er med til at bidrage til klubben, holdet, venskabet.

Hovedpunkter i en Kids Cup weekend i 2017

  • Lørdag træning fra kl. 09:00 til 16:00 – pris kr.100,- pr. deltager. Tilmelding og betaling via DMU online løbskalender.
  • 3 trænere udvalgt af DMU's sportsudvalg.
  • Søndag, Kids Cup løb med pokaler/præmier til alle deltagere. Samt ifm. sidste afdeling overrækkelsen af Kids Cup vindertrofæet 2017.
  • Tilmelding og betaling via DMU online løbskalender. Alm. gældende løbsafgift jf. reglement.
  • En weekend, hvor der gives mulighed for at danne venskaber på tværs af Danmark, udveksle erfaringer, viden og hygge, alt sammen på børnenes vilkår. 
  • Klubbernes faciliteter står til deltagernes afbenyttelse.

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top