DMU Live Social Media

DMU

< Ny DIF-kampagne har fokus på hjernerystelser
24.04.2018

Succesfuld Race Day i DMU's klubber i hele Danmark


Foto af: Mikkel Wendelboe

Lørdag den 21. april afviklede DMU's klubber Race Day i hele landet, hvor besøgende kunne prøve motocross, speedway, trial, road racing og jetski. DMU har sendt Motorbladets skribent, Mikkel Wendelboe, i marken. Læs om hans oplevelse her.

Af Mikkel Wendelboe

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der en crossklub. Et sted som mange er kørt forbi og endnu flere ved hvor ligger. Men hvordan foregår det der motocross egentlig? Er det svært? Hårdt? Lige så genstridigt som integralregning og kommunalpolitik? Fordommene omkring verdens bedste sport er mange, så da DMU, i samarbejde med de danske klubber, inviterede til nationalt åbent hus lørdag d. 21/4, var der mange der planlagde en søndag i motorsportens tegn – For hvad bedre? End selv at gøre sine erfaringer? At jage grabberne i sagens kerne, spytte i næverne, og selv prøve at tæmme en racerged med nummerplader og lyst til høje oktantal.

Med oplysning skal man ignorance fordrive, og det var hvad mange muntre frivillige satte ud for at gøre, da Slangerup Motocross Klub åbnede dørene, og bød indenfor i lørdags. Der var smil, muntre vittigheder og højt solskin, lige fra morgenstunden, hvor alle mand gjorde hvad de kunne, for at gøre lånecykler og prøvebane, klar til dem der måtte troppe op. Og de kom. Både store og små. For at prøve motocross, for at spørge til motocross og for at opleve motocross. Der blev givet gas på banen hele dagen, og alle testpiloter gik på med krum hals, og prøvede deres bedste.

Skal man gøre status, så var det hele en succes. Lysten og nysgerrigheden overfor motocross eksisterer. Danskerne gider motocross, og motocross kan inspirere danskerne. Så stående honnør og salut, fra Slangerup, til alle de mange klubber og frivillige, der var med til at sende et lille stykke med motocross, med ind til kaffebordet hos hr. og fru Danmark i lørdags. Vi fik nye medlemmer, og åbnet endnu flere øjne. Hvis vi løfter i flok, så gør mange rygge, én bred. 


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top