DMU Live Social Media

DMU

< DMU's kontor lukket torsdag og fredag
13.05.2018

MX: Thomas Kjer Olsen vinder VM i Letland


Dannebrog strøg til tops i Kegums i Letland, da motocrosskøreren Thomas Kjer Olsen vandt årets syvende VM motocross afdeling i dag. Dermed gentog han successen fra sidste år, hvor han også vandt VM motocross afdelingen i Letland.

Thomas Kjer Olsen fik en fantastisk start i dagens første heat, hvor han tog holeshotten, som betyder, at han var første mand til at passere en hvid kridstreg lige efter første sving. Det var dog nærmest side om side med forsvarende verdensmester Pauls Jonas, og efter næste sving var det Pauls Jonas der lå forrest, med danskeren lige i baghjulet. Der blev Thomas Kjer Olsen imidlertid ikke længe, da han kort efter gik i front og blev der til han kom over målstregen som vinder af heatet.

- Det var et rigtigt godt heat. Jeg fik endelig en rigtig god start, og jeg var lige efter Pauls i de første sving, så jeg tænkte bare, at jeg ville gå efter føringen med det samme, og det var hvad jeg gjorde. Jeg prøvede bare at køre mit eget ræs derefter og det gik rigtigt godt, sagde Thomas Kjer Olsen lige efter første heat.

I dagens andet heat var Thomas Kjer Olsen igen godt fra start, men denne gang lige omkring top fem, så der var lidt arbejde at gøre. Thomas Kjer Olsen kom også op til den førende, som i dette heat var Jorge Prado fra Spanien, men det lykkedes lige akkurat ikke for danskeren at komme forbi, så han tog sig af andenpladsen i det heat.

- Jeg følte mig rigtigt godt tilpas der ude. Jeg gik efter sejren i andet heat, men jeg lavede en fejl på næstsidste omgang, og på sidste omgang var der mamnge omgangskørere, så jeg kunne ikke rigtigt sætte et angreb ind. Men jeg kæmpede for det der ude, og jeg er virkeligt tilfreds med denne her weekend. Jeg gav den alt hvad jeg havde, og følte mig virkeligt godt tilpas på min motorcykel, sagde Thomas Kjer Olsen efter andet heat.

En sejr og en andenplads i dagens to heat var nok til at Thomas Kjer Olsen blev samlet vinder af Grand Prixet i Letland, som han også vandt sidste år, da VM besøgte banen i byen Kegums. På kommentaren om at vinde for anden gang i Letland sagde Thomas Kjer Olsen følgende:

- Ja, fantastisk at det kom her i kegums igen, men jeg klager ikke. Jeg kørte virkeligt godt hele weekenden. Jeg er bare så glad for at slutte øverst på podiet. Alle har snakket så meget om det, så jeg var næsten nød til at gøre det, sagde danskeren der levede op til sit øgenavn TKO, og altså knockoutede alt konkurrence i dag.

Thomas Kjer Olsen ligger nu nummer tre i den samlede VM stilling med blot 16 point op til netop Jorge Prado på andenpladsen. Derfra er der yderligere 22 point op til den førende Pauls Jonas, men med 25 point for en heatsejr, er det en utrolig lille margen der er imellem de tre førende i VM stillingen.

Næste VM Grand Prix køres i Tyskland på Søndag den 20. maj, og her skal den hurtige dansker altså forsøge at knockoute konkurrenterne endnu en gang.


Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top