DMU Live Social Media

DMU

< Nominér årets DMU-frivillig
15.06.2018

Verdensmesterskabet for Formel 2 racerbåde afholdes i weekenden i Aalborg


Den kommende weekend afholdes sæsonens 2. afdeling af verdensmesterskabet for Formel 2 racerbåde på Limfjorden ved Aalborgs Havnefront.

Den kommende weekend afholdes sæsonens 2. afdeling af verdensmesterskabet for Formel 2 racerbåde på Limfjorden ved Aalborgs Havnefront.

Teamet bag afviklingen af racet, er promotorerne Svend Havemann og Anders Bak Rasmussen, som begge har rødder tilbage i racerbådssporten, både som kørere og arrangører af stævner.

Anders Bak Rasmussen havde i forbindelse med et mindre race i Aalborg, en ide om at få racerbådssporten tilbage til Danmark. Efterfølgende fik han talt med flere personer i sporten, som henviste ham til Svend Havemann, da de vidste, han havde selvsamme drøm. Der blev hurtigt etableret et samarbejde der var så godt, at det i sidste ende blev præsenteret og godkendt af Aalborg Kommunes eventchef Søren Thorst.

Nu nærmer dagen sig, og promotorerne samt deres mindre hær af frivillige, har gjort et fortrinligt arbejde for at eventet skal blive så vellykket som overhovedet muligt.

”Det er en gave at kunne samle et hold af så dedikerede personer, der alle har en bred vifte af viden, erfaring og kompetencer, som er med til at understøtte, at vores høje ambitionsniveau kan realiseres. For mit eget vedkommende gælder også at kunne give noget tilbage til sporten, ligesom jeg ønsker at folk uden kendskab til racerbådssport kan opleve, hvor imponerende en sport, det er” siger Anders Bak Rasmussen.

Arrangørerne har valgt Aalborg som lokation til racet, da man har Limfjorden som kan udnyttes til fulde. Havnefronten midt i byen, vil give både deltagerne i racet og tilskuere en oplevelse ud over det sædvanlige, da man som publikum, kun får 30-40 meter til de nærmeste racere. Banen vil ligge lige øst for Limfjordsbroen og vil brede sig over hele fjordens bredde, så publikum kan se med fra begge sider af Limfjorden.

Formel 2 VM-serien køres over fem races rundt om i Europa og et enkelt race på Sri Lanka, hvor denne afdeling er den anden i serien. Der kommer deltagere fra hele verden, så feltet er helt i top. Set med danske øjne vil racet i Aalborg have to helt store profiler, nemlig Mette Brandt Bjerknæs og Sebastian Haugaard Trads, som begge forventes at klare sig godt.

Første start er lørdag kl. 14.00, hvor kvalifikationen til løbet på søndag starter. Man kan dog allerede fra fredag, få mulighed for at se deltagerne træne, fra kl. 15.30 frem til 19.00. Weekenden slutter af med det store løb på søndag kl. 13.15, hvor der med sikkerhed vil være kamp til stregen.


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top