DMU Live Social Media

DMU

< MX: Pressemeddelelse fra Filten Racing Team
16.05.2019

Gallapremiere: Dramaet om Danmarks Speedwaylegender


Kom med til gallapremieren på Kongernes Fald, hvor de tre Speedway-konger selv deltager. [Læs længere nede]

I 1970´erne var Ole Olsen kongen af dansk speedway – men han blev skarpt forfulgt af de to unge, jyske speedwaykørere Hans Nielsen og Erik Gundersen, der rejste til England med drømmen om at blive verdensmestre. Begge med målet om at blive den næste dansker til at stå øverst på sejrsskamlen.

I den nye biograffilm Kongernes Fald skildres dansk speedways storhedstid og det nære bånd mellem de tre mænd, som skiftede fra venskab til splid, da det stod klart, at der kun var plads til én på tronen.

Filmen tager os tilbage til et højdramatisk stykke Danmarkshistorie og skildrer landets speedwayepoke i 1970´erne og 80´erne. En tid først præget af kærlighed mellem de jyske kørere i deres ungdomsår, og senere den benhårde rivalisering på alverdens speedwaybaner i lyset af international berømmelse.

De tre speedwaykonger medvirker alle i filmen i aldrig-før-offentliggjorte optagelser og fortæller selv om deres personlige rejse, der var drevet af ambitionen om at være den bedste.

Instruktøren bag Speedway-dramaet Mads Kamp Thulstrup sætter sine egne ord på filmen her:

- Kongernes Fald er først og fremmest en universel og følelsesladet film om mennesker af kød og blod, som vi alle kan identificere os med. Uanset om vi interesserer os for sport eller ej. Samtidig er det en hyldest til speedwaysporten og dens danske helte, som lagde verden ned og gjorde os stolte. Det er en film om, hvad det kræver at blive den bedste.

Klik på linket nedenfor for at se traileren til filmen, der har danmarkspremiere d. 6. juni i biografer landet over:

https://www.youtube.com/watch?v=-vH1uMzJtrY

KOM MED TIL GALLAPREMIEREN 

Gallapremiere og Vojens Speedwaybane-løb med præmieoverrækkelse af de tre speedwaykonger lørdag den 25. Maj.

Facebook-event

Dagen starter kl. 16.30 på Vojens speedwaybane og med tur til Kosmorama i Haderslev, hvor der er rød løber, pølser og fadøl samt filmstart kl. 19.15. Pressen er velkommen efter aftale.

Billetprisen er 149 kr. og giver adgang til hele arrangementet og købes hos Kosmorama: https://www.kosmorama6100.dk/MovieDetails.aspx?movieId=5917

Gallapremiere i København mandag den 3. juni i Grand Teatret kl. 19.30 med rød løber kl. 19.00.

De tre Speedwaykonger er også med i København. Pressen er velkommen.

Billetsalg starter i uge 21.

Pressekontakt: Line Bilenberg, 20710494, line.bilenberg@gmail.com Pressemateriale downloades på: http://www.bullitfilm.dk


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top