DMU Live Social Media

DMU

< Trial: Invitation til Nordisk Mesterskab i Finland
05.06.2019

DMU - Et Grønt Forbund


I dag er det World Environment Day, hvor organisationer verden over sætter fokus på miljøet.

DMU har siden 2010 modtaget DIF’s certificering som Grønt Forbund for at arbejde med en lang række initiativer, der gør dansk motorsport mere miljøvenlig.

Nogle tiltag er mere populære end andre. Men takket være den store indsats fra vores klubber, frivillige og kørere, er DMU med i front på miljøområdet, fordi vi proaktivt gør en indsats for at omstille os.

Dertil arbejder vi målrettet for, at vores klubber skal kunne gøre deres daglige drift mere grøn. Derfor er der også mulighed for at få miljøbistand, hvis din klub ønsker at gennemføre grønne projekter. 

E-bikes trender internationalt

Vi oplever for tiden en stor interesse for e-bikes. Her er vores Miljøansvarlig, Dennis Bechman, eksempelvis netop vendt hjem fra Moto Grand Prix på Mugello banen i Italien, hvor MC producenter satte fokus på e-bikes og e-scootere.

Den internationale motorcykelfederation (FIM) har også en række spændende løb i forskellige grene henover sæsonen. Ikke overraskende kan man opleve E-bike Enduro World Cup – en sportsgren, der længe har nydt godt af de elektriske motorcyklers høje performance.

Som noget nyt afholder FIM i år også E-XBIKE World Cup i forlængelse af MXGP 2019, hvor vi kan blive vidne til en helt ny generation og type af kørere indenfor motorsporten. Læs mere om eventet her.

Vær med til at fremme E-bikes i DMU

I DMU ønsker vi at inkludere elektriske motorcykler i sporten og være med i front i den internationale udvikling.

Selvom elmotoren selvfølgelig ikke skal erstatte de benzindrevne, så er el uden tvivl kommet for at blive og spiller en stor rolle flere steder i verden i sportsgrene som Road Race, Motocross, Trial og Enduro.

Her åbner teknologien op for nye muligheder, der tilbyder kørere en hel anden oplevelse og udfordring på banen. Hvis du vil have syn for sagen, kan du klikke ind på Youtube her og se Red Bulls MX Team prøve kræfter med de imponerende e-motocrosscykler.

For at nå vores målsætning søger DMU frivillige til en arbejdsgruppe, der skal hjælpe med at få E-bikes ud på de danske baner. Hvis du er interesseret, skal du ikke holde dig tilbage fra at skrive til os på dmu@dmusport.dk.        


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top