DMU Live Social Media

DMU

Vil du starte i DMU?

Vil du starte i DMU, har du sikkert en masse spørgsmål, som du gerne vil have svar på; Hvordan kommer jeg ud og køre? Hvor kan jeg køre? Skal jeg have min egen motorcykel/cykel med, når jeg begynder? Er der nogle i klubben, som kan hjælpe mig?

Nedenfor kan du få svar på nogle af dine spørgsmål, men det er sikkert ikke alle. Har du flere spørgsmål, er du velkommen til enten at kontakte DMU eller den klub, som du gerne vil begynde i. Du kan finde din klub tættest dig via Find din DMU-klub.

Se DMU's præsentationsvideo her:


Nyt medlem i DMU – hvad gør jeg?

Har du lyst til at prøve kræfter med motorcykelsporten, så er der en række forudsætninger, der skal være på plads, inden du begynder. Nedenfor følger en guide til hvilke betingelser, der skal være opfyldt, samt hvem du skal kontakte, hvis du er interesseret i at starte.

Helt overordnet kan det siges, at Danmarks Motor Union organiserer følgende sportsområder; Motocross, Road Racing, Off-Track, Speedway og Powerboat. Under disse er der yderligere en række sportsgrene. Proceduren for hvordan du kommer i gang, er stort set den samme i alle grene. 

Hvem skal jeg kontakte?

Ønsker du at starte til en af DMU’s sportsgrene, så er det første, du skal gøre at kontakte klubben. Ved at kontakte klubben kan du få oplysninger om træningstider, hvilket udstyr du skal bruge, brug af motorcykel m.m. Der er flere måder at finde oplysninger på, hvilken klub der ligger tættest på dig. De er:

  1. Klik på menupunktet ”Find din DMU-klub”. Her kan du på kortet se hvilke klubber, der ligger tættest på dig. Når du har fundet klubben, kan du se kontaktoplysninger.
  2. Kontakt Danmarks Motor Union, som kan hjælpe dig med at finde adresse samt kontaktoplysninger på den klub, som ligger tættest dig.

DMU’s kontor har åben telefontid mandag til fredag fra kl. 10:00-16:00 (frokost fra kl. 11:30-12:00).
Telefonnummer: 40 50 02 02.
E-mail: dmu@dmusport.dk

Hvordan kommer jeg i gang?

  1. For at udøve en af DMU’s sportsgrene er det nødvendigt at have et klubmedlemsskab. Klubmedlemsskabet får du via den klub, du tilmelder dig i. Prisen på et klubmedlemsskab varierer fra klub til klub – prisen kan du få oplyst i klubben.
  2. En anden forudsætning for at prøve motorcykelsporten i DMU er, at du har en gyldig kørerlicens. Som kører i DMU er du pligtig til at have en DMU-kørerlicens. Du kan se licenspriser her.

Med licensen er du også omfattet af DMU`s ”ulykkesforsikring for kørere” ved løb i Danmark. DMU`s kørerlicens giver også forsikringsdækning internationalt, dog under forudsætning af at DMU`s reglementer overholdes, samt at løbet er godkendt af de internationale løbsorganisationer, som sportsaktiviteten er tilsluttet (FIM eller FIM-Europe/UEM).

DMU opfodrer dog alle til at kigge på deres egne forsikringer og evt. udvide deres personlige forsikringsdækning med privattegnede ulykkesforsikringer i det omfang, det ønskes. Du kan læse mere om DMU’s forsikring her.

Udstyr og motorcykel

Inden du melder dig ind i en klub og køber både udstyr og motorcykel, er det i de fleste af DMU’s klubber muligt at prøve sportsgrenen inden, hvor du ofte både kan låne udstyr og cykel. Kontakt her klubben for nærmere aftale.

Løbstilmelding

Konkurrencer er en stor del af DMU, og er du medlem af en klub i DMU, har du selvfølgelig også mulighed for at deltage i forskellige konkurrencer – det gælder både store nationale konkurrencer som Danmarksmesterskabet, men også mindre, lokale løb.

I DMU tilmelder kørere sig selv til konkurrencer via DMU’s online-løbskalender. Her kan du tilmelde dig de forskellige løb, du ønsker at deltage i. Du betaler også for løbet her.

OBS: Når du meldes ind i en DMU-klub, får du et licensnummer. Dette licensnummer samt en adgangskode, du selv vælger, skal du bruge for at logge dig ind i DMU’s forskellige systemer. Det gælder fx også online-løbskalenderen.

Sportens regler

Hver sportsgren har sine egne reglementer. Vil du vide mere om din sportsgrens regler, så kan du finde alle grenreglementer samt DMU's Alment Reglement her.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, eller har spørgsmål til, hvordan du meldes ind i en klub, hvem du skal kontakte, hvordan du kommer i gang osv., så er du meget velkommen til at kontakte Danmarks Motor Union, som kan hjælpe dig med dine spørgsmål.

Danmarks Motor Union
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Telefon: 40 50 02 02  (åbent alle hverdage fra kl. 10:00-16:00 (frokost 11:30-12:00))
E-mail: dmu@dmusport.dk

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top