Nr. 1 - FEB 2019

34 speedway / mb Brian Berthelsen, Sportskommissionen Speedway Foto-Schmidt 2019 bliver et spændende år, hvor den nye stævnestruktur for 50cc-speed- way erstatter den tidligere 3. division. 1. og 2. division fortsætter som hidtil, dog som par-turnering i stedet for hold-turnering som tidligere. Den nye struktur søsættes for at gøre det nemmere at komme i gang og sjovere at køre. Desuden har sportskomissionen mål om at holde kørernes omkostningerne nede samt at tiltrække flere nye kørere. Endelig ønsker kommisionen at bevare 50cc-aktiviteter og -kørere i alle klubberne. Hvordan skal det køres? Den nye stævnestruktur består af en række løb, som kan køres som individuelle løb, hold- eller parløb. Alle løb afgøres på dagen. Løbene vil blive afholdt som endagsstævner eller weekendstævner, og der skal NY STRUKTUR I 50CC Det skal være nemmere at komme i gang med speedway. Derfor har sportskommisionen vedtaget en ny stævnestruktur være plads til både træning, løb og sociale arrangementer. Weekendstævner kan f.eks. være træning den ene dag og løb den anden dag. Der kan laves ”skrue-af- ten” for forældrene, bål og hygge for kørerne og lignende. Hvordan det enkelte stævne skal køres, vil fremgå af tillægsreglerne, som kan ses via løbskalenderen. Med den nye stævnestruktur bliver turneringen mere fleksibel, der bliver ingen holdsætningsværdi, man låses ikke af et bestemt antal løb, ligesom køreren selv kan vælge, hvornår og hvor tit han/hun vil deltage. Nye kørere i sporten kan deltage, så snart de har tegnet licens. Hvem kan deltage? Alle microkørere, der ikke er låst af matcher i den eksisterende 1. eller 2. division, kan deltage i den nye stævnestruktur, som deles i to typer, en Fairton Cup og en Micro Cup. Fairton Cup er for nye kørere, som tid- ligst har indløst deres første i licens året før. Det vil være dem med nyste licenser først. Hvis der skal bruges 16 kørere til en Fairton Cup, bliver det de 16 kørere, som senest har indløst licens. Såfremt der er færre tilmeldte kørere, køres med det antal, som lever op til kriterierne. Hvis der er flere tilmeldte kørere, som lever op til kriterierne for at deltage i en Fairton Cup, kan der laves flere grupper. Micro Cup består af resten af kører- ne, som ønsker at deltage. Der kan dog være begrænsede pladser ved de enkelte stævner. Fra Micro Cup kan kørerne frit rykke op og ned mellem ny og gammel struktur. Det tekniske De tekniske regler for den nye stæv- nestruktur er de samme som i øvrige micro-klasser, dog er der følgende specielle regler: • Max. 1 cykel i ryttergården • Max. 1 hjelm i ryttergården (gæl- der alle micro-klasser). • 1 godkendt bagdæk. (Det er tilladt at låne bagdæk og cykel af en anden.) Inden sæsonstart vil klubberne blive klædt godt på, så nye kørere får en sjov og lærerig start i speedway­ sporten.