DMU Live Social Media

Motocross

Vælg din sport

Motocross er kørsel på motorcykel i varierende terræn enten på permanente baner med mange sving, hop og evt. bakker, eller i nogle tilfælde på midlertidigt anlagte baner.

Der køres løb i forskellige klasser - afhængig af kørernes alder, erfaring og dygtighed. Endvidere køres i særlige micro- og minicrossklasser opdelt efter alder samt motor-/ maskinstørrelse.

I Speedway køres der på special-motorcykler på ovale baner. Banerne er 200-400 meter med belægning af slagger, knust tegl eller lignende materiale. Der køres i forskellige klasser afhængig af alder, erfaring og dygtighed samt maskinstørrelse.

Alle fra tre år og opefter kan dyrke sporten, som micro-speedway for 3-10 årige på laveffektmaskiner. 80cc speedway kan dyrkes af piger og drenge i alderen 8-18 år.

Road Racing er hastighedsløb for motorcykler på lukkede asfaltbaner. Det kan være standard gadecykler eller specielle RR-cykler.

Der afvikles Danmarksmesterskab over 4-7 afdelinger i forskellige klasser, alt efter motorstørrelse - der køres bl.a. en begynderklasse.

Dragracing er kort fortalt en konkurrence mellem to motorcykler, der fra stående start skal tilbagelægge 1/4 mile (402,33 meter) eller 1/8 mile (201,17 meter) så hurtigt som muligt.

Dén der kommer først over målstregen har vundet. Resultatet opgøres i sekunder (ET = Elapse Time) og i km/t.

Enduro er en langdistance motorcykelsport, hvor der køres på midlertidigt anlagte baner eller banespor, i det der kaldes ”off road” (uden for vej) terræn. Enduro består af forskellige forhindringer og udfordringer i varierende sværhedsgrad.

Størstedelen af Enduroløb køres som et tidsløb mod uret og i etaper af forskellige længder. Oftest også med transportetaper, som køres på offentlig vej.

Trial er en behændighedssport, hvor man på motorcykel skal gennemkøre flere sektioner i svært terræn uden at sætte fødderne på jorden. Hastigheden er ikke vigtig, men derimod evnen til at kunne kontrollere sin motorcykel på sten, træstammer og skovbund.

En dommer giver fx strafpoint for hver berøring af jorden. Ved for mange strafpoint skal køreren forlade sektionen, så tungen skal holdes lige i munden.

SuperMoto er opstået på baggrund af, at kørere fra forskellige motorcykelsportsgrene ville finde den bedste motorcykelkører. Samtidig ville de dyste på en maskine, som havde et element fra alle klasserne.

I starten hed sporten Superbikers, men udviklede sig senere til det, der i dag kendes som SuperMoto.

Quad-sporten er en ekstremsport for både piger og drenge fra 4 – 90 år og udøves på Motocross-maskiner på fire hjul - heraf navnet Quad.

Maskinerne er bygget op omkring almindelig kendte cross-motorer og med et stel med lavt tyngdepunkt, kraftige støddæmpere med lang fjedervandring og en vægt op til 165 kg. På en hårdbane sættes omgangstider som en almindelig 2-hjulet cross-maskine – på en sandbane er den 2-hjulede hurtigst.

En Quad-maskine har sin fordel hos børn, hvor de fire hjul medvirker til at holde balancen. Quad-sporten er mindre belastende for lemmerne – såsom ben, knæ, arme, skuldre - sammenlignet med almindelig motocross. Quad hører Sportskommission Motocross.

 

 

Sidevognscyklen er i sin opbygning ikke så fjern fra en solocykel. Der er dog to væsentlige forskelle; forgaflen og sidevognen. Forgaflen er opbygget således, at den vipper over to punkter for at kunne stå for den store belastning.

Sidevognen monteret på siden af cyklen kan købes som både venstre- og højremonteret.

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top