Info til kørere

Sport og trivsel

I DMU har vi fokus på trivsel i klubberne og blandt vores medlemmer. Det skal frem for alt være sjovt at dyrke motorsport med muligheden for at være en del af et fællesskab i sin lokale klub og i DMU generelt.

Selvsagt er dårlig opførsel og nedværdigende adfærd overfor andre i sporten ikke noget, vi tolererer.

Derfor støtter vi også op om DIF’s kampagne for god trivsel, Når Grænser Brydes, hvor man kan finde info og vejledning til klubben: graenser-brydes.dk/

Som del af vores samarbejde med Team Danmark råder DMU over også ressourcer til at hjælpe vores landsholdsatleter, hvis de har brug for støtte og vejledning som professionelle sportsudøvere.

Som medlem, frivillig eller træner kan det være svært at vide, hvad man konkret skal gøre eller sige, hvis man oplever dårlig trivsel eller hvis ens egne og andres grænser overskrides. Derfor bør man altid henvende sig til sin klubbestyrelse i sådanne sager eller henvende sig til DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk.

Værktøjer til workshops

Har jeres klub behov for at udvikle eller opdatere jeres leve- og samværspolitik, eller mangler I inspiration til engagerende og skabende udviklingsmøder og workshops, kan I finde materialer her.

Whistleblower ordning for eliteatleter

Team Danmark har en Whistleblower ordning for alle Team Danmark-støttede atleter og tilhørende stab, der oplever uacceptabel adfærd i forbundsregi.

Du kan finde råd og vejledning og mulighed for at anmelde sager anonymt her.