DMU Live Social Media

BMX

< BMX: Nyt om EC i Bjerringbro
16.02.2015

BMX: Dansk BMX flyttes over i DCU i 2017


Foto: RawShooter

Den Internationale Cykel Union (UCI) har besluttet, at alle lande, hvis BMX-sport ligger under motorunionen, skal flyttes over i deres respektive nationale cykelforbund. Dette er også en beslutning dansk BMX skal følge.

Den Internationale Cykel Union (UCI) har besluttet, at alle lande, hvis BMX-sport ligger under motorunionen, skal flyttes over i deres respektive nationale cykelforbund. Dette er en beslutning som UCI tog i 2012, og det er således en beslutning, som dansk BMX skal følge, hvis vi fremover blandt andet gerne vil afholde internationale events samt deltage i internationale løb, som European Cup, NM, EM, VM og OL.

Som bekendt har DMU tidligere haft en samarbejdsaftale med DCU og løbende drøftet forholdet internt i DMU/BMX, men vi må nu erkende, at dette ikke accepteres mere.

Denne beslutning er derfor taget, hvilket betyder, at BMX den 1. januar 2017 overdrages til Danmarks Cykle Union (DCU). Dette er naturligvis en beklagelig beslutning for DMU, men vi respekterer naturligvis at dette er nødvendigt for at sikre sportens fremtid.

Dette medfører selvfølgelig en række spørgsmål om, hvad det kommer til at betyde for dansk BMX, herunder rent organisatorisk, sportsligt, økonomisk m.m. De indledende møder mellem DCU og DMU er i gang, og det har været konstruktive møder, hvor begge parter er indstillet på at sikre en konstruktiv proces som sikrer sporten og klubbernes interesser på kort og langt sigt. 

På årets DMU Repræsentantskabsmøder vil dette punkt være på dagsordenen, og klubberne har mulighed for at stille de spørgsmål, som der måtte være. 

DCU-licens ved internationale løb
Skal du ud at køre internationale løb, som Nordisk Mesterskab, European Cup, EM, VM, World Cup og andre UCI- og UEC-løb, så skal du, udover en DMU-licens, også bestille en DCU-licens (som er gratis). DMU og DCU vil oprette systemer i denne uge, hvor det vil være muligt at bestille DCU-licens. Mere information vil følge snarest.


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top