DMU Live Social Media

Dragracing

< DR: Flere Danmarksmesterskaber under Allingåbro Motor Festival
20.03.2017

DR: Travlhed i værksteder før sæsonstart


En ny dragracing-sæson nærmer sig, og mange kørere og teams har haft travlt i værkstederne i vintermånederne. Vi mødte nogle af dem, da Drag Racing Club Denmark (DCD) gjorde reklame for sporten og klubben på messen “Forever 2 wheels” i messecentret i Fredericia.

Af Jens Olaf Hersom, formand SU DR

Selv om messen fortrinsvis var for de to-hjulede, var DCD også repræsenteret med tre nordjyder, Jan Laursen, Stefan Pedersen og Søren Menne, der havde taget deres racere med.

Søren Menne er en af de kørere, der også har haft travlt i værkstedet i vinter, så travlt, at bilen ikke var helt klar til messen i Fredericia. “Topstykket er bare lagt løst på, fordi den ventil, jeg manglede først kom for to dage siden”, siger Søren om sin Ford Roadster 32, der har været igennem en større omgang i løbet af vinteren.

Det er 4.sæson, Søren kører med roadsteren. “Under det sidste løb i fjor røg der et hovedleje i krumtappen, så der er bygget en hel ny motor op fra bunden med mange nye dele”, fortæller han. Blandt de mange nye dele er også data locker og launch control samt lambdasonder i begge udstødninger.

Nordjyder i Malmø
Sørens Team forventer at deltage i de fleste løb herhjemme. Lykken skal også prøves i 5.5 sekunders klassen på Malmø Raceway, og det bliver spændende at se, hvordan den flotte roadster begår sig i det selskab. Bilens bedste tid er 5.3 sekunder på 1/8 milen med en 60 fods tid på 1,4 sekunder.

De to andre nordjyder, Stefan Pedersen og Jan Laursen i henholdsvis Camaro 69 og Buick 1970 GS vil også køre med om de danske mesterskaber, og ligesom Søren Menne også forsøge sig på Malmø Raceway samt ved Summer Nationals på Tierp i Sverige.

Stefan Pedersen har i år en titel som vinder af DCDs cup i 2016 at forsvare.

På messen i Fredericia var der et pænt udvalg af motorcykler, lige fra en juniorbike til Mogens Lunds lynhurtige Super Street Bike. Mogens, der har mange fine placeringer i europæisk drag racing, stiller endnu engang op i kampen om EM, der køres over fire afdelinger. Derudover har han også en række danske og nordiske løb i kalenderen, så der venter ham en travl sæson.

Blev mester som rookie
En af de kørere, der ikke havde sin egen motorcykel med på messen var Bendy Duncker. Det skyldtes, at raceren stadig ikke var færdig på værkstedet. Man skulle ellers tro, at cyklen er konkurrencedygtig, da Bendy vandt DCDs cup i super gas bike sidste år - og det endda som rookie.

Og det er vel lidt usædvanligt, at en 55-årig er rookie i verdens hurtigste motorsport. Derfor er det nærliggende at spørge Bendy, hvorfor pokker han fik smag for drag racing.

“Helle, min kone er veninde med Heidi - Stefan Pedersens kone - og en dag sagde hun til mig, at nu vidste hun hvad jeg skulle, nemlig køre race. Jeg har nu altid været glad for at køre stærkt, og i motorcykelklubben hed det sig, at ham Bendy ikke var bange for at slippe hestene løs”, fortæller Bendy.

Og slippe hestene løs må man sige, at Bendy gjorde i 2016 sæsonen, der som sagt førte til et mesterskab og hæder til ham og Stefan Pedersen, da Aalborg hyldede årets danske mestre fra kommunen.

I år bliver der endnu flere heste at holde styr på for Bendy, når hans Suzuki GSXR er boret op fra 1000 til 1100 ccm, har fået drejet 800 gram af krumtappen, stærkere stempler samt fået en styrbox, der giver 1000 omdrejninger ekstra.

Bendy er derfor også spændt på, hvad den kun 130 kg lette mc kan præstere i år, og om han bliver nødt til at gå en klasse op og konkurrere i super competition bike. Det vil vise sig, når han får prøvet  det nye legetøj af. Og Bendy kender noget til legetøj, for når han ikke kører race, er han legetøjsgrossist og lokalpolitiker i Nørresundby, hvor han stiller op til det kommunale valg i november.

Fakta

  • Drag Racing Club Denmark har både bil- og motorcykelkørere som medlemmer.
  • Klubben arrangerer DM for motorcykler og for første gang i år også et DM for biler.
  • Der er ingen fast drag racing bane i Danmark, et stort handicap for udvikling af sporten.
  • Der køres på midlertidige baner i lufthavne samt på offentlige og private veje.
  • Læs mere om drag racing og se årets kalender på www.dcd.nu

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top