DMU Live Social Media

Enduro

Elitesatsning

Kriterier for at deltage i DMUs Elitesatsning(Enduro)

For at deltage i DMUs Elitesatsning er der en række krav, der skal overholdes for at du kan komme i betragtning eller bibeholde din plads i satsningen.
Målet for DMUs Elitesatsning er på sigt at skabe internationale mesterskabsmedaljer i f.eks. VM og EM sammenhæng.
Det at blive dygtig til at køre enduro og deltage i DMUs Elitesatsning, stiller ikke bare krav til dig som kører. Det stiller også krav til din familie, økonomi, prioritering af tid, uddannelse, materiel mv.
Vi har en række forventninger til dig:

Fysisk form
Det forventes, at du er i optimal fysisk form, så din fysiske form ikke er en hindring for at deltage i trænings- og løbsaktiviteterne. For at få det bedste ud af begge dele, skal din fysik være i orden.

En til to gange om året vil din fysiske form blive testet på Aarhus Universitet og, du skal løbende indrapportere din fysiske træning med eksempelvis et pulsur.
En ikke tilfredsstillende fysisk test, accepteres ikke og vil medføre, at man ikke længere er en del af Elitesatsningen.

Fremmøde
For at sikre de bedste udviklingsbetingelser for dig som kører, er deltagelse i samtlige samlinger et krav. Afbud accepteres som udgangspunkt ikke. MaterielFor at du kan få mest muligt ud af træningen er det et krav, at du kan gennemføre alle træninger. Din cykel, reservedele skal således være i orden hver gang , så du kan bruge tiden på at tæne. Det er ligeledes et mål, at du i løbet af en sæson får kørt ca. 200 timer. Kan du eller dine forældre ikke selv køre til træningerne, er det vigtigt at du har skaffet dig kørelejlighed med en anden kører eller hans forældre.Attitude Det forventes af dig, at du er villig til at blive en bedre kører. For Elitesatsningen er det ikke bare vigtigt at du opnår gode resultater. Det er mindst ligeså vigtigt, at du hele tiden har viljen til at udvikle og forbedre dig. Sagt med andre ord: ”Det handler ikke om hvor god du er lige nu, men hvor du vil være”. Her er det vigtigt, at du selv tager ansvar sammen med dit team.

Tilgang og afgang i Elitesatsningen

Alle kørere, der optages i Elitesatsningen, vil i første omgang være med i satsningen for en prøveperiode på 3 måneder. Herefter tages det op til revision om, hvorvidt du kan fortsætte eller ej. I satsningen er der løbende evalueringer udskiftning”. Det vil sige at ingen kører er garanteret en plads. To gange årligt vil landstræner afholde evalueringsmøde med dig og dit team.
Er du ikke med i satsningen, men har du mod på det, og kan opfylde ovennævnte betingelser og måske niveauet til det, så tag kontakt til din klubformand, som formidler kontakten videre til landstræner.

Det at lykkes med en satsning i sin sport, er ikke bare at køre stærkt på sin endurocykel. Der er mange andre ting, der skal lykkes rundt omkring. Kravene er mange, men vi vil gerne hjælpe dig med at udfolde dine muligheder og prioritere, så du udvikles bedst muligt.

God sæson

Andre Larsen, Landstræner
Søren Andersen, Sportschef

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top