DMU Live Social Media

Enduro

< Enduro: Det vilde vest
22.06.2015

Enduro: En flot FairPlay-episode


Foto: AFoto

Ved seneste DM-afdeling i Enduro skete der en hændelse, som DMU hylder med en FairPlay-medalje. Her kan du læse, hvad der skete.

I DMU hylder vi de kørere, forældre, officials, tilskuere og frivillige, som går forrest i at efterleve samt udbrede det vigtige FairPlay-budskab. Og vi får flere og flere henvendelser fra DMU-folk, som har oplevet en særlig FairPlay-situation på de danske motorsportsbaner. Noget vi er glade for, og gerne vil modtage flere af. 

I Enduro hersker der selvjustits
Én af disse FairPlay-hændelser skete ved seneste DM-afdeling i Enduro; en hændelse vi bliver nødt til at dele, da den ligger i lige linje med DMU’s vigtige FairPlay-budskab.

I Enduro er reglerne, at banen sættes op og laves for hver gang, der køres et løb. Banen er ofte op til 10 km. lang, og da der ikke står officials på hele sporet og angiver retning, så er kørerne meget afhængige af, at banen er markeret med strimler. 

Kører du ind i en af disse markeringer, og den går i stykker, så skal man stoppe op og lappe eller binde strimlen sammen. Gør man ikke det, så får man en tidsstraf på 5. min.

Da der, som nævnt, ikke er officials på hele sporet, og du ofte også kører uden nogle bag eller foran dig, så er muligheden for at snyde selv sagt temmelig stor, hvorfor der i Enduro hersker en slags selvjustits – ligesom i golf. Og alle kørere med overskud og overblik følger reglen.

FairPlay af Sylvester
Ved 3. afdeling af DM i Hedeland kørte junior-talentet, Sylvester Grønager, ind i en af strimlerne, uden at nogen officials eller anden kører opdager det. Sylvester har tidligere vundet en DM-afdeling, og han ligger og kæmper i top tre, så han er maks presset og vil for alt i verden gerne vinde. Alligevel vælger Sylvester at køre i pitten og råbe efter ”bændel”, som betyder strimmel, hvorefter han kører ud igen og reparerer markeringen.

Selv om der står i reglementet, at du straks skal reparere en markering du har ødelagt, så er det ikke alle, der gør det. Det gjorde Sylvester, som dermed sender et flot signal til alle DMU’s kørere om, at det selvfølgelig et vigtigt at vinde, men ikke med snyd.

DMU hylder Sylvesters ærlighed og gode sportsmanship, og overrækker derfor Sylvester en FairPlay-medalje ved næste DM-afdeling, som symbol på, at han har ageret og optrådt ud fra de FairPlay-værdier, vi i DMU vægter så højt.

Godt gået, Sylvester. 


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top