DMU Live Social Media

Motocross

Elitesatsning

Motocross-elitesatsningen er en del af DMU’s samlede elitesatsning, men har tildelt egen økonomi og egen organisatorisk struktur. I det følgende er en kort gennemgang af organisation og principper.

Talent- og ATK-træner

Talent- og ATK-træner for Danmarks bedste, internationale MX-kørere er Emil Larsen. Ud over at planlægge, varetage og udføre den daglige/ugentlige træning på MX-baner i Danmark, arrangerer Emil også nationale og internationale træningslejre for de udpegede grupper. Sidst, men ikke mindst, vil Emil være til stede ved flere nationale og internationale elitearrangementer, hvor kørere fra grupperne er aktion.

Elitegruppen

Elitegruppen består af følgende kørere: Thomas K. Olsen, Glen Meier, Mikkel Haarup, Bastian Bøgh Damm, Rasmus Pedersen, Julie Dalgaard og Line Dam.

Region og Talent

Der er tre regionscentre i Danmark, hvor talenter kan optages ud fra følgende kriterier: 65cc - 85cc og 125cc kørere, som kører EM eller har planer om det inden for nær fremtid. Holdene udtages i et samarbejde af regionstrænere og landstræneren.

Adgang til - og exit fra elitegruppen samt regionscentre

Der findes ikke en officiel facitliste med hensyn til, hvordan man kommer ind eller ud af de fastsatte grupper. Det er alene en vurdering foretaget af træneren og sportschefen. Men for at blive godkendt til gruppen spiller følgende begreber afgørende ind: Talent, energi, flid, seriøsitet, villighed til kort- og langtidsplanlægning, målrettethed, evne til fokusering, stabilitet, mental stærk samt ikke mindst almindelig god og fornuftig opførelse.

Ud af gruppen kommer man – og det kan også ske i løbet af året – hvis der sjuskes med ovennævnte begreber, eller man ikke kan leve op til de del – og hovedmål, som man selv har været med til at opstille for sæsonens træning og konkurrencer på national og/eller international plan. Udpegelse og/eller udskillelse med hensyn til at være i gruppen vil altid ske på en pædagogisk og psykologisk forsvarlig måde med en orientering til køreren og kørerens forældre. Skulle der være behov for yderligere telefonisk kontakt, er der også muligheder for det.

Skulle der være uddybende spørgsmål til ovennævnte oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte DMU’s sportschef, Søren Andersen.

Banner

Banner

Tilbage til top