DMU Live Social Media

Motocross

Elitesatsning

Motocross-elitesatsningen er en del af DMU’s samlede elitesatsning, men har tildelt egen økonomi og egen organisatorisk struktur. I det følgende er en kort gennemgang af organisation og principper. 

Landstræner:

Landstræner for Talent & Elite MX i DMU er Emil Larsen. Udover at planlægge, varetage og udføre den daglige/ugentlige træning på MX-baner i Danmark, arrangerer Emil også nationale og internationale træningslejre for de udpegede grupper. Sidst, men ikke mindst, vil Emil være til stede ved flere nationale og internationale elitearrangementer, hvor kørere fra grupperne er i aktion.

Udover vores landstræner er Stefan Kjer Olsen og Nikolaj Larsen tilknyttet som assisterende trænere ved hjemlige træningssamlinger.
I 2019 vil Nikolaj Larsen ligeledes varetage enkelte EM 85 afdelinger.

Talent og elite arbejdet har to fokus punkter, det første er at vinde medaljer til Danmark i VM serien MX1, MX2 og VM Women. Det andet punkt er at skabe rammerne for udvikling i talent arbejdet, således at der er en rød tråd og vej fra talent til elite.

 

Det anbefales at klubberne optimere deres træningsmiljøer, så at kørerudviklingen sker i tråd med anbefalingerne i Aldersrelateret træningskoncept(ATK). Se www.dmuatk.dk, så der skabes en rød tråd fra klubniveau til landsholdstrupperne.
Ønsker klubbernes trænere sparring på dette, er man altid velkommen til at kontakte Emil Larsen.

 

Løbende afholde træningssamlinger i både ind- og udland for de udtagne kørere i trupperne.
Kørerne tilbydes desuden individuel sparring i forhold til fysisk træning, test og kost/ernæring, mental træning samt tæt samarbejde med de øvrige kørere, forældre og teams. 

Et fokuspunkt for DMUs talent- og elitesatsning er samarbejde mellem kørere, forældre, trænere, teams og ikke mindst elitekommunerne og Team Danmark.
Landstræner eller assisterende landstræner er tilstede ved nedenstående løb.

Vi har fokus på kørere, der deltager i følgende serier: (prioriteret rækkefølge)

- VM: MX1 + MX2 + MXoN

- Junior VM 125

- VM Women

- EM: 125 + MX2 + EM Hold

- EM: 65*+ 85 + EM Hold

-Internationale serie (Fuld serie): ADAC 85, 125, MX1, MX2, Dutch Masters, Italiensk Mesterskab, Loretta Lyns (USA), Mini O’s (USA)

Vi har i 2019 delt Talent/Elite op i følgende  kategorier:

Elite:

Thomas Kjer Olsen – VM MX2
Mikkel Haarup – VM MX2
Glen Meier – EM MX2
Bastian Bøgh Dam – EM MX2
Sara Andersen –  VM Dame
Line Dam - VM Dame
Magnus Smith – EM 125
Rasmus Pedersen – EM 125

Elitetruppen er for kørere der deltager i en fuld VM eller EM sæson i klasserne MX1, MX2, EMX2, EM125 eller VM dame.

Talent:
Victor Kleemann – EM 125 / ADAC 125
William Kleemann – EM 125 / ADAC 125
Oliver Olsen  - EMX2 / ADAC MX2
Mads Fredsøe – EM / ADAC 85
Lucas Bruhn – EM / ADAC 85
Nicolai Skovbjerg – EM / ADAC 85

Adgang til - og exit fra elitegruppen samt talentcentre

Der findes ikke en officiel facitliste med hensyn til, hvordan man kommer ind eller ud af de fastsatte grupper. Det er alene en vurdering foretaget af træneren og sportschefen. Men for at blive godkendt til gruppen spiller følgende begreber afgørende ind: Talent, energi, flid, seriøsitet, villighed til kort- og langtidsplanlægning, målrettethed, evne til fokusering, stabilitet, mental stærk samt ikke mindst almindelig god og fornuftig opførelse. 

Ud af en gruppe kommer man – og det kan også ske i løbet af året – hvis der sjuskes med ovennævnte begreber, eller man ikke kan leve op til de del – og hovedmål, som man selv har været med til at opstille for sæsonens træning og konkurrencer på national og/eller international plan. Udpegelse og/eller udskillelse med hensyn til at være i gruppen vil altid ske på en pædagogisk og psykologisk forsvarlig måde med en orientering til køreren og kørerens forældre. Skulle der være behov for yderligere telefonisk kontakt, er der også muligheder for det. 
Et vilkår i strukturen er, at der er perioder, hvor nogle kørere er højere prioriteret end andre.

Alle henvendelser, spørgsmål omkring kørere, træning, trupper, løbsserier m.v., skal rettes, af klubtræner eller -formand til DMUs Landstræner Emil Larsen.

 

 

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top