DMU Live Social Media

Motocross

Seneste Nyheder

< MX: Tidsplan og tillægsregler for EM 65/85/Women på Korskroen
01.02.2018

MX: Et koryfæ fylder 80 år


Ivan Nielsen er et navn der vækker genklang i Næstved-området. Dels pga. Ivans Dækcenter, men også pga. hans arrangement i motocross-sporten og Næstved Motor Klub, samt det faktum, at fire generationer af familien har kørt motocross i klubben.

Ivans egen far (Niels Nielsen) kørte motocross i 30’erne og 40’erne, og Ivan tog senere den samme sportsgren op. Ivan købte sin første crossmaskine af en af datidens stjerner som hed Mogens Rasmussen. Det var en Matchless, som er en af de mærker der stadigvæk køres classic cross på i dag.

Ivan Nielsen meldte sig ind i Danmarks Motor Union i 1956, og kørte sit første løb i 1957. Det første løb blev kørt på Nissehøjen, som den gang lå på Præstøvej, bag bakkerne inde midt i Næstved by. Banen lå midt i et parcelhuskvarter, og Ivan boede tilmed selv på Præstøvej, med banen som en af naboerne.

Ivan havde en lang motocross-karriere i 50’erne og 60’erne, hvor han nåede at stille til start ved mange DM afdelinger, og ligeledes repræsenterede Danmark ved Motocross des Nation (Nu kaldet Motocross of Nations). Efter den aktive karriere var han desuden hold-leder for det danske hold i 70’erne.

Ivan sad i øvrigt i bestyrelsen i Næstved Motor Klub, og han har i dag været medlem af klubben i 62 år. I forbindelse med bestyrelses-posten var Ivan med til at arrangere speedway på Næstved Stadion, hvor man bl.a. fik fløjet Ole Olsen ind med helikopter, til stor glæde for et jublende publikum.
Nogle år forinden havde bestyrelsen også hyret Gasolin til at spille i pausen til et int. løb, hvilket var så stor en succes blandt de omtrent 10.000 ellevilde publikummer, at Kim Larsen og Gasolin ikke ville gå af. Det betød en udsættelse af 2. heat, og bestyrelsen måtte i bogstaveligste forstand trække stikket for at stoppe festen og få startet heatet. ”Det var sku tider den gang” husker Ivan Nielsen, som tydeligvis har mange sjoive oplevelser med den fantastiske motocross-sport.

Ivan mødte også sin kone Lis i motocross-sporten, som han i 2015 fejrede guldbryllub med. Sammen har de bragt interessen for motocross videre i familien, så både sønner og børnebørn også er blevet en del af sporten. Det vil sige, at fire generationer af familien har trådt sine sko i motocross-sporten, og alle sammen som medlemmer af Næstved Motor Klub.

Som den opmærksomme læser måske kan regne ud, så har Ivan Nielsen utroligt mange gode historier fra sporten, og som mange andre af ”de gamle drenge” har han haft utroligt mange gode oplevelser med motocross. Det har i øvrigt stadigvæk, da han ofte er at finde på Nisseringen.

Vi ønsker Ivan Nielsen tillykke med de 80 år den 2. februar, og benytter samtidigt lejligheden til at lette på hatten for ham og de andre i den ældre generation, som har været med til at bygge grundstenene for motocross som vi kender det i dag. Tak og Tillykke til fødselaren, som fejrer dagen privat med familien.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top