DMU Live Social Media

Motocross

Seneste Nyheder

< MX: FMS knokler hårdt for deres nye bane
03.02.2018

MX: Supercross 2018 satte ild til Boxen


En stor mængde tilskuere i Jyske Bank Boxen og Europas allerbedste Supercross-riders gjorde Herning til mekka for benzin- og motocross-elskere denne weekend.

På 24. år var eliten inden for Supercross og Freestyle (FMX) samlet i Herning til Skandinaviens ubestridt største motocross-event. Jyske Bank Boxen dannede fredag og lørdag rammen om Supercross 2018, hvor tonsvis af grus havde omdannet sportsarenaen til et sandt cross-mekka. Så mens Kong Vinter viste sit væsen uden for, var stemningen brandvarm inde i den enorme arena. Godt hjulpet på vej af flammekastere, spektakulære backflips og ”Flying Supermen”. Og så lige et frieri midt under showet af den danske FMX-superstjerne Alex Porsing.

Fredagens højdepunkter ifølge motocross-ekspert på Eurosport Mikkel Wendelboe:

1. Mathias Jørgensen. Danskeren formåede at køre sig flot i finalen i Supercross-delen, imod nogle rigtig hurtige navne. Han tog en flot sjetteplads i finalen, og viste hele aftenen særdeles stærk kørsel. Han nappede nogle rytmesektioner, som nogle af de virkelig hurtige drenge gjorde, og stod i det hele taget ikke tilbage for de udenlandske specialister. Han startede aftenen med lidt styrt og uheld, men det kræver format, at vende frygteligt tilbage. Det var også noget der gjorde publikum glade.

2. Skal vi snakke FMX, så var det virkelig noget specielt, at Alex Porsing friede til sin kæreste midt under showet. Det gav det lidt et pift. Ellers er jeg altså også ret pjattet med Porsings Heelclicker til Superman-flip, der lugter stærkt af international klasse, og blev udført med god energi. Det er i hvert fald et trick jeg godt kan lide at se. Og så et godt gammeldaws' whip. Det ved man hvad er. (Det har jeg vidst også kaldt mit yndlinges-trick, på Eurosport ved flere lejligheder.)

3. Franskmændene. Supercross-specialisterne. Som ægte nørd, så må man også nyde håndværket, når det bliver udført med finesse. Thomas Ramette - der vandt finalen, Charles Lefrancois, der blev nummer to, og treeren, Florent Richier, viste blændende kørsel i finaleheatet. Flot opsatte overhalinger, overblik og små tekniske finter, der kunne få enhver supercross-fan med respekt for sig selv, til at lette lidt på låget, og nynne Marseillaisen til slut.

Se nogle skarpe skud fra Jyske Bank Boxen her: https://www.facebook.com/pg/Dmudanskmotocross/photos/?tab=album&album_id=1791715924236533

Foto Credit: Jesper Grønnemark / Red Bull Content Pool


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top