DMU Live Social Media

Motocross

Seneste Nyheder

< MX: Ingen afrivningsglas i Slagelse og Randers
01.06.2018

MX: Maj opdatering fra landstræneren


Maj måned har været en begivenhedsrig måned, og det gælder selvfølgelig også for motocross-landstræner Emil Larsen, som vi fangede til en opdatering før afrejsen til næste gøremål.

Først og fremmest melder landstræneren ind om nogle gode klubtræninger hos både Kejserdalen, Hedeland og Slagelse, ligesom der også har været en række succesfulde talentsamlinger i Hedeland, Holstebro og + 2 gange Kolding.

- Der er god tilslutning til samlinger og træninger. Alle samlinger ligger i dagstimerne, men alle gør deres for at være tilstede. Klubberne bakker rigtigt fint omkring dagene med vanding af bane og klargøring, fortæller Emil Larsen.

I år er der flere kørere til talent-samlingerne end der tidligere har været, og derfor har landstræneren besluttet, at der er to trænere til hver samling.

- Efter vi er begyndt at have 2 trænere med hver gang, er strukturen og indholdet blevet bedre, og Vi er heldige at have nogle store trupper i år, som alle er gode til bruge hinanden, siger Emil Larsen.

Det er imidlertid ikke kun i Danmark, at Emil Larsen har været travlt beskæftiget.

- Jeg har været til VMMX2 + EMX2 + EM125 i Letland, hvor Thomas Kjer Olsen jo vandt i VM MX2, og Mikkel Haarup kom på podiet i EMX2, så det var super godt. Både Glen Meier og Bastian Bøgh Damm havde lidt udfordringer, men kørte ellers fint tempo. Rasmus Pedersen kørte flot - specielt i forhold til,  af det er hans første år i 125 klassen. Han havde et styrt i første heat, men blev 5 i andet. Nichlas Bjerregaard har haft lidt udfordringer, men dette er der kommet styr på igen, så jeg forventer en god fremgang med ham det næste stykke tid. Magnus Smith var ikke i Letland, men har kørt flere andre EMX125 afd. og han leverer virkeligt en god indsats.

Finland og EM 65cc + 85cc er også noget af det der har stået på programmet for landstræneren i maj måned.

- EM 65+85 i Finland var en okay weekend. Jeg kan godt mærke at vi har et “mellem” år, hvor vi har en del der er rykket op i nye klasser og det kræver lidt tilvænning.

Tobias Caprani er vores bedste kører i 85cc klassen for tiden. Kleeman brødrene er også godt kørende - de er dog lidt udfordret da de kører hver deres klasse på forskellige weekender. Mads Fredsøe viser god fremgang, og det samme gør Lucas Bruhn.

I 65 har vi Jakob Frandsen og Jakob Madsen som begge har gode chancer for at kvalle ind til finalen.

Landstræneren holder også godt øje med Sara Andersen og Line Dam, som begge gør det rigtigt godt i VM for tiden.

- Her i maj var de begge til VM for Damer i Tyskland, og der havde både Line og Sara en god weekend med flotte resultater, siger Emil larsen.

Uddannelsen af trænere har Emil Larsen også igennem sin kalender, og den del har der også været tid til i maj måned.

- Jeg afholdte Klubtræner 1 udd. den 5. + 6. maj, hvor vi havde et godt hold igennem og alle gik hjem med mod på mere, så det er virkeligt posetivt, slutter Emil Larsen.

Juni måned bliver endnu en travl en af slagsen for landstræneren, som tager til VM + EMX2 i England den kommende weekend, efterfulgt af Frankring (VM + EMX2 + EM125), og derefter Italien (VM + EMX2 + VM Dame). Nikolaj Larsen tager til EM 65 + EM 85 i Tyskland som assistent for landstræneren den kommende weekend.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top