DMU Live Social Media

Motocross

Seneste Nyheder

< MX: DM motocross sluttede med et brag på Nisseringen
01.10.2018

MX: Thomas Kjer Olsen genvinder VM bronze


Efter tyve kørte afdelinger i det meste af verden, nåede VM motocross serien i dag sin ende ved det italienske Grand Prix på den berømte Imola bane, der foruden sine berømte astfalt strækninger også rummer plads til en motocrossbane. Her satte Thomas Kjer Olsen kronen på værket af sin 2018 sæson, og forsvarede VM bronzemedaljen, som han også vandt sidste år.

Thomas Kjer Olsen lagde ud med at være den eneste kører, som kunne hænge på sidste års guld- og sølv vindere Pauls Jonas og Jorge Prado. Desværre måtte det danske motocross-es udgå af to heat med motoproblemer undervejs i sæsonen, og ved den lejlighed mistede han kontakten til de førende i stillingen. Til gengæld har han holdt solidt fast i sin tredjeplads, og på Imola banen var det en formssag for ham at køre medaljen i hus igen i år.

På papiret skulle der blot køres en 17. plads hjem i det ene af dagens to heat i Italien, men allerede under lørdagens kvalifikation stod det klart, at Thomas ikke havde nogle intentioner om at trille en sikker medalje hjem. Thomas kvalificerede sig som nr. 3 og havde dermed et godt valg bag strartbommen til de pointgivende heats. Herefter kørte han en sikker placering som nr. 2 hjem i dagens første heat, og dermed havde han allerede sikret sig bronzemedaljen før dagens og årets sidste heat. I sidste heat blev Thomas imidlertid alligevel godt placeret med en placering som nr. 4, hvilket gav ham den samlede 2. plads i det Italienske Grand Prix, men altså vigtigst af alt bronze i VM 2018.

Thomas Kjer Olsen:
- Det føles godt at slutte denne sæson med en tredjeplads i [VM] MX2 mesterskabet. Igennem året har jeg været ti gange på podiet og fik også en samlet sejr. Det har været en lang og krævende sæson, og denne tredjeplads er den bedste belønning for alt det hårde arbejde. Fra starten af sæsonen og lige indtil det sidste GP here i Imola har jeg virkelig gjort alt hvad jeg kunne. Jeg er heldig at have det her gode team, og jeg kan ikke takke dem nok for at stå ved min side i hvert et skridt jeg tager.

Kvindernes VM sluttede også på Imola i Italien, og her blev Sara Andersen nr. 5 på dagen, mens Line Dam blev nr. 16. I VM stillingen blev Sara nr. 9 og Line blev nr. 10.

Yamaha bLU cRU 125-cup havde Magnus Smith til start, og det danske stjernefrø blev nr. 3 i Superfinalen. En præstation der sikrer ham en Yamaha test til november, og i sidste ende kan resulterer i en plads hos MJC Yamaha Official EMX125 Team i 2019.


Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top