DMU Live Social Media

Quad

< Quad: En weekend med Sidecarcross and Quadcross of European Nations i Slagelse
12.11.2018

Quad: Status på Nordisk Mesterskab 2018


I 2018 blev der endnu en gang kørt Nordisk Mesterskab i Quad, hvor Norge og Danmarks deltes om værtskabet med to afdelinger hver.

Herning Motocross og Svebølle Motocross Klub lagde baner til henholdsvis 1. afdeling og den afsluttende 4. afdeling, mens Norge stod for afviklingen af 2. og 3. afdeling på banerne Jevnaker og Moa.

Der blev konkurreret i seks klasser: 50cc, 100cc Vario, Minigear B/C, 400cc Open, 500cc Open og Oldboys, hvoraf 500cc Open-klassen var den største med i alt 23 deltagere henover sæsonen.

Finalen blev kørt i Svebølle d. 8. september, og her var der mange danskere på podiet. De samlede resultater viste nemlig, at det i fire ud af de seks klasser var en dansker, der løb med førstepladsen – og blandt 2. og 3. pladserne tog danskerne også godt for sig af medaljerne.

50cc-klassen blev vundet af norske Hedda Fjelle, mens danske Huzie Fogdal Wrem tog sølvet foran norske Sander Samhøj på 3. pladsen.

I 100cc Vario-klassen blev det til en gennemført dansk top 3 med Viggo Søe på førstepladsen, efterfulgt af Andreas Jensen og Viktor Jessen som nr. 2 og 3.

Minigear B/C blev også en rød-hvid fejring med Mikkel Kurdahl øverst på podiet, og med Peter Christensen og Samuel Fogdal på hver sin side. Mikkel Kurdahl kunne dermed fejre ”The double” for andet år i træk, idet han også vandt DM-guld i sin klasse.

I 400cc Open gik guld og sølv til danske Frederik Fogdal og Zander Kristiansen, mens norske Teodor Knutsen tog bronzen.

500cc Open, den største af klasserne, blev vundet af danske Henrik Mogensen, som repræsenterede Danmark ved Sidecarcross & Quadcross of Nations i Slagelse i september. 2. og 3. pladsen gik til to nordmænd, Joakim Granli og Christopher Tveråen.

Endelig blev Old Boys-klassen vundet af norske Glenn Knutsen, efterfulgt af danske Søren Kirkegård og norske Jan Eriksen på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Alle de samlede resultater for de seks klasser i Nordisk Mesterskab kan ses her.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top