DMU Live Social Media

Road Racing

< RR: Der er åbent for tilmelding til Klubtræner 2-uddannelsen gennem DIF
11.12.2017

RR: Nyhedsbrev om mini road racing


Her kan du læse mere om mini road racing 2018, blandt andet om en ugentlig fast træningsdag, om et nyt indgået partnerskab samt om talent- og eliteudviklingen og DM-serien for 2018.

Igennem de sidste par år har DMU haft fokus på udvikling af nye kørere fra junior klasserne. Med Jan Jespersen som ansvarlig for Talent udviklingen og med leje af baner til både træning og løb har vi fulgt en tendens som også ses i de bedste europæiske lande som Italien og Holland, hvor man erkender, at hvis vi skal sikre Road Racing en god fremtid, er vi nødt til at satse på de helt unge kørere for at bygge er godt grundlag op.

I 2018 fortsætter vi dette arbejde med flere nye initiativer.

Træning
Den faste ugentlige træning i Ishøj og Løvel fortsætter suppleret med lørdage på gokart banen i Korsør. Imidlertid bliver der nu tilføjet mulighed for en træningslejr på gokartbanen i Tune ved Roskilde. Og den helt store nyhed er, at der planlægges et samarbejde med FDM Sjællandsringen, hvor de mest talentfulde kørere vil mødes med Jan Jespersen for intensiv træning.

Partnerskab med TEC
Den næste store og meget vigtige nyhed er, at DMU har indledt et samarbejdede med TEC Stamholmen i Hvidovre. TEC uddanner bl.a. mekanikere, og skolen råder over omfattende faciliteter i form af udstillings- og undervisningslokaler, værksteder, fitness rum og udendørs områder til træning. Planen er et egentlig partnerskab mellem TEC og DMU til gensidig glæde, idet DMU bl.a. skal være behjælpelig med at skaffe internationale praktikpladser for skolens eliteelever. Samarbejdet bliver officielt skudt i gang i forbindelse med motorcykeludstillingen i Lokomotivværkstedet i Valby i februar, men allerede nu er man så småt ved at være i gang.

Talent og Elite udvikling
Jan Jespersen fortsætter som ansvarlig for Talent og Elite arbejdet i DMU Road Racing. For at komme i betragtning i den gruppe, som er omfattet, skal man ansøge til DMUs sportschef Søren Andersen, og man skal opfylde en række kriterier. Der findes en ansøgningsblanket på DMUs hjemmeside.

DM 2018
DM serien er planlagt til 5 afdelinger. De afvikles med to afdelinger i Korsør, en i Skærbæk, en i Vojens og som noget nyt også en afdeling i Tune. De endelig datoer er under forhandling, men som hovedregel vil der igen i år blive tale om stævner, der varer en dag.

I 2017 viste det sig, at alle kørerne endte med at deltage på Honda NSF100 maskiner, så vi valgte at gennemføre både en A serie og en Rookie serie. Det er også planen for 2018.

Imidlertid er der dukket en italiensk maskine op, som øjeblikkeligt har vagt stor interesse. Det drejer sig om Ohvale serien, som er mini RR maskiner, der minder om NSF100 men i en moderniseret form. Vi forventer, at der i 2018 afvikles en DMU cup for den største af disse maskiner, som er Ohvale 190. Serien vil blive afviklet sammen med DM for NSF100, men løbene vil blive kørt hver for sig. Importøren af Ohvale er TMP, som vi har en god dialog med om etablering af denne serie. I Italien er disse maskiner slået igennem med et brag, og også i Holland tager man serien ind i 2018. Vi forventer at disse maskiner fremover kan fungere som et spændende og kraftfuldt springbræt til maskinerne på de store baner, og at mange, der hidtil har kørt eksempelvis scooter, vil være med her.

Endelig er der i FIM E etableret en arbejdsgruppe som har til opgave at få genetableret et ordentlig EM for Mini RR og sørge for erfaringsudveksling mellem de europæiske unioner om udvikling af unge kørere. I 2018 vil der blive arrangeret et tre dages stævne for at afgøre europamesterskabet i Mini RR. Der vil blive kørt i flere MiniMoto klasser, i GP80/125, i NSF100 og i de tre Ohvale klasser. Stævnet finder sted fra 3. til 5. august. Endvidere vil der være mulighed for at deltage som gæstekører i både Italien og Holland, som begge har store løbsserier for Mini RR, ligesom vi forventer at ADAC fortsat vil have en NEC serie for NSF100.

Så snart de endelige datoer ligger fast, vil de blive meldt ud, men allerede nu er der masser at glæde sig til i Mini RR for 2018.

Eventuelle spørgsmål til Jesper Holm på jesperholm@holm.mail.dk eller 4015 3492.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top