DMU Live Social Media

Speedway

Kort om Speedway

I Speedway køres der på special-motorcykler på ovale baner. Banerne er 200-400 meter med belægning af slagger, knust tegl eller lignende materiale. Der køres i forskellige klasser afhængig af alder, erfaring og dygtighed samt maskinstørrelse. Alle fra tre år og opefter kan dyrke sporten, som micro-speedway for 3-11 årige på laveffektmaskiner. 80cc speedway kan dyrkes af piger og drenge i alderen 8-18 år. Når man er fyldt 8 år kan man deltage i turneringerne. Fra det fyldte 15 år kan man udøve speedway-sporten i den mest kendte klasse, som foregår på 500cc maskiner.

Hvor foregår det?

Speedway dyrkes af mange udøvere over hele landet. Der kan trænes flere gange om ugen - hele løbssæsonen, der går fra marts/april til medio oktober. Der køres løb og turneringer næsten hver weekend et eller andet sted i landet.

Krav til personlig udrustning

Personligt udstyr består af godkendt styrthjelm, speedway-støvler, handsker, læderdragt og briller. Der kan udmærket startes med brugt udstyr, ligesom man i micro, 80cc- og 125cc-klasserne kan anvende en kedeldragt i stedet for læderdragten.

Hvor kan du henvende dig?

Kontakt evt. en af DMU’s klubber. De fleste har egen bane eller samarbejder med en klub der har. Søg efter den nærmeste klub her på Find din DMU-klub.

Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top