DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Billeder fra VM-kvalifikationsløbet i Esbjerg
10.05.2017

SPW: Munkebo Scorpion trækker sig fra liga


Foto: (C)Sportxpress

Munkebo Scorpions har trukket sit hold fra den bedste, danske speedwayliga. Det sker efter, at Kerteminde Kommune ikke tildeler klubben den nødvendige miljøgodkendelse.

De danske mestre fra 2015, Munkebo Scorpions, kommer i år ikke på slaggerne i den bedste, danske speedwayrække. Det er en kendsgerning efter, at Kerteminde Kommune har lagt et påbud om kørsel på banen, da de fastsatte støjgrænser ikke overholdes. Det gælder 500cc-maskinerne, som der køres på i den bedste speedwayrække herhjemme.

Forventer at køre speedway fra 2018
I de seneste måneder er der blevet arbejdet på et støjprojekt til Kerteminde Kommune, som blandt andet indeholder en støjvold og -mur på speedwaybanen. Denne vold skulle tage decibel af støjen, så de fastsatte støjgrænser overholdes. Kerteminde Kommune har dog meldt tilbage at på grund af projektets størrelse og behandlingstid, har man ikke kunne godkende projektet i indeværende speedwaysæson. Man håber, at godkendelsen kan ske snarest, så der fra 2018 igen kan køres speedway i Munkebo.


- Jeg synes, det er forfærdeligt for dansk speedway, at vi er havnet i denne situation. Vi håber, at voldene kan blive igangsat og færdiggøres snarest, så vi kan køre speedway igen i 2018, siger John Rask, som er selskabsdirektør i Munkebo Speedway Club APS.

Godt med arbejdsro for Munkebo
- Det er trist, at der er et hold mindre i Metal Speedway League 2017, men jeg tror omvendt, det er klogt, at de vælger at trække holdet, så de kan få arbejdsro til at komme med igen fra 2018, udtaler formand for Ligaforeningen, Annette Vesterskov.

DMU’s formand ser frem ad
Danmarks Motor Unions formand, Jørgen Bitsch, ærgrer sig over Munkebos situation, men håber, at klubben tager arbejdshandskerne på og får løst situationen.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, som Munkebo er havnet i, og vi, i Danmarks Motor Union, er selvfølgelig rigtig kede af det på vegne af klubben, dens kørere og tilhængere. Jeg håber, at arbejdsgruppen i Munkebo tager arbejdshandskerne på, og får etableret en støjvold, som gør, at vi igen snart får klubben med i den bedste række, siger DMU’s formand, Jørgen Bitsch. 


Banner

Banner

Tilbage til top