DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Opdaterede stillinger
24.08.2017

SPW: MJJ: Fuld Gas i Gorzow


Foto: (C)Sportxpress

Den 25-årige Michael Jepsen Jensen gør på lørdag comeback i VM-serien, og kører hermed sit grandprix nummer 25 i karrieren. Efter 5. pladsen i grandprix-kvalifikationen, kan et godt resultat måske bringe Jepsen Jensen – der nåede Gorzow finalen i 2014 - nærmere VM-deltagelse i 2018.

Af Ib Søby

Onsdag aften var Michael Jepsen Jensen flyvende, da han - i Slangerup med  18 point - var med til at sikre sit nordsjællandske hold deltagelse i årets DM holdfinale. Såfremt han er i stand til at holde det niveau, kunne Jepsen Jensen måske blive den første dansker i 2017, som kører sig i en grandprix finale.

- Har der ikke været nogle danskere i finalerne i år, spurgte Jepsen Jensen lidt overrasket, kort før løbet i Slangerup. Han har gennem de sidste måneder været så fokuseret på sin egen indsats i den polske, svenske og danske liga, at han ikke har studeret resultaterne fra årets VM serie, hvor pointhøsten fra Nicki Pedersen, Niels Kr. Iversen og Peter Kildemand har været historisk lav.

Sammen med den amerikanske verdensmester Greg Hancock – der faldt på trappen i sit hjem - er danskerne nu helt ude på grund af styrt og skader, og skadestruslen i verdenseliten er nu så alvorlig, at VM arrangørerne BSI/IMG har indkaldt Jepsen Jensen, tjekkiske Vaclav Milik og letten Andzejs Lebedevs som stand by reserver, i forhold til de fem grandprix løb som skal køres inden den tumultariske 2017-sæson lukker og slukker i Melbourne i oktober.

At Jepsen Jensen får grandprix chancen igen skal også ses som en anerkendelse af hans indsats i forrige lørdags Grand Prix Challenge i russiske Togliatti, hvor de tre bedste – Pz. Pawlicki, Patryk Dudek og Artem Laguta -  indløste billetter til 2018.

- Jeg havde desværre et ærgerligt nul i Togliatti, hvor jeg egentlig følte mig godt kørende. I heat nummer 10 gik min støddæmper i stykker, og jeg røg lidt op i banen, hvorved Kildemand og Cleb Czugunov smuttede forbi mig.

- Mange spørger nu omkring de fire permanente wildcards som BSI/IMG uddeler efter Melbourne, men det er ikke noget jeg vil bruge tid og energi i at spekulerer for meget over. For det første har jeg rigeligt med løb i kalenderen, og hvad man beslutter i London er jeg jo ikke herre over.

Stoledansen om de fire permanente wildcard vil dog i de kommende måneder komme til at fylde en hel del i det internationale speedwaymiljø. Ud fra en dansk vinkel er det særligt interessant, idet det med Iversens skade nu er helt klart, at ingen danskere når op i top otte, som giver direkte adgang til 2018. Skal Danmark, med sin traditionelt stærke status, have et eller to wildcards?

Hvis Nicki Pedersen beslutter sig for at gøre comeback, vil den tredobbelte verdensmester stå i høj kurs, og så vil et eventuelt nummer to kort formentlig stå mellem Iversen, Kildemand og Jepsen Jensen. Set i det lys vil en stor præstation i Gorzow kunne lægge nogle lodder i Michaels vægtskål.

Et vigtigt element i debatten er også det faktum, at Artem Laguta og Pz. Pawlicki klarede skærene i Togliatti, sammen med Patryk Dudek, men Dudek ender - næsten med garanti - i top otte i år, og så ryger nummer fire fra Togliatti, britiske Craig Cook, ind i varmen og Jepsen Jensen er således kun et enkelt skridt fra det forjættede land.

Det er dog ikke givet, at han automatiske bliver førstereserve for sæson 2018, ihukommende sidste år, hvor BSI/IMG vragede Kenneth Bjerres 4. plads fra kvalifikationen, og i stedet valgte Peter Kildemand.

VM-kampen
I sidste optakt døbte jeg nærmest medaljekampen til at være et anliggende for Janowski, Doyle og Dudek. Endnu engang må jeg konstaterer, at forudsigelser bør man i bund og grund holde sig fra. I Målilla fik svenske Frederik Lindgren bragt sig tilbage i VM stillingen, som medaljekandidat, sammen med Woffinden og Zmarzlik. Det er altså stadig muligt med et rigtigt godt grandprix, og over 15 point, at køre sig ind i varmen, især hvis de nærmeste konkurrenter har en halvskidt aften.

For mig at se er polske Maciej Janowski den største favorit til årets VM titel, men det er ikke noget jeg vil gå til en bookmaker med. I det hele taget holdt jeg op med at spille på speedway resultater i 2012, da jeg i et tv program med Dan Rachlin pegede på Jepsen Jensen som vinder af Nordic Grandprix i Vojens, til odds 18, men selv glemte at spille på det ved en tankstation i Haderslev !

Ligeså omskiftelig som det danske sommervejr, har denne VM sæson efterhånden udviklet sig, men de 329 meter på Edward Jancarz Stadion i Gorzow – hvor Iversen stadig har banerekorden 58.0 fra 2012 – byder på rigtig godt speedway og med den øjeblikkelige polske verdensdominans bliver det flotte stadion indhyllet i røde og hvide farver, både nogle få danske, men i høj grad tusinder af polske, der vil stemme meget kraftig med på nationalsangen Jeszcze Polska Nie Zginela End er Polen ej Fortabt, især hvis den skal synes to gange.

Før og efter løbet.

Svenske Krister Gardell er dommer.

Stillingen
1.   Maciej Janowski, POL 88
2.   Jason Doyle, AUS 83
3.   Patryk Dudek, POL 80
4.   Frederik Lindgren, SVE 76
5.   Tai Woffinden, UK 71
6.   Bartosz Zmarzlik, POL 70
7.   Emil Saytfudinov, RUS 68
8.   Martin Vaculik, SLK 59
---
9.   Antonio Lindbäck, SVE 55
10. Matej Zagar, SLO 51
11. Chris Holder, AUS 50

Finaler i Gorzow
2011: Hancock- Nicki Pedersen – Saytfudinov – Gollob
2012: Vaculik – Holder – Zmarzlik – Gollob
2013: Hampel – Holder – Woffinden – Hancock
2014: Zmarzlik – Zagar – Kasprzak – Jepsen Jensen
2015: Zagar – Hancock – Woffinden – Zmarzlik
2016: Doyle – Woffinden – Holder - Zmarzlik        


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top