DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Mads Hansen kører 250cc VM-cup
25.08.2017

SPW: PUK kan vinde 7. DM-titel på hjemmebane


Det er nu blevet besluttet, hvem der i 2018 skal afholde det individuelle DM, og valget endte med at falde på Esbjerg og dermed hjemmebane for Niels-Kristian Iversen.

Når vinderen af det individuelle DM 2018 skal findes, bliver det på Granly Speedway Arena, der er en del af Korskro Motorsport Center i den nordlige udkant af Esbjerg, hvilket efterlader en gylden mulighed for at Niels-Kristian Iversen kan tage sin 7. sejr i træk på hjemmebane - og dermed tangere Ole Olsens rekord fra 1967-1973. Vi har taget en snak med direktør for Esbjerg Motorsport Elite, Erik Falk Svendsen om dette, og om det var et ekstra godt år at få værtskabet med tanke på Esbjergdrengen Niels-Kristian Iversens muligheder.

Hvor længe har I arbejdet på at få det individuelle DM 2018 til Esbjerg?

- Det startede for 4 år siden, da vi planlagde ”Best pairs”. Der lagde vi en strategi, hvor vi gerne vil præsentere et stort publikumsløb hvert år, dermed har det hele tiden ligget i kortene, at vi i 2018 satsede 100% på DM. Vi har et utroligt godt samarbejde med Esbjerg kommune, næste år har Esbjerg 150 års havnejubilæum og allerede for nogle år siden var Esbjerg kommune interesseret i, om der kunne komme noget ekstra spændende i 2018.

Hvor meget har værtsskabet her at gøre med at Niels-Kristian Iversen næste år kan tage sin 7. sejr på stribe og tangere Ole Olsen?

-Dengang vi begyndte at planlægge det, der vidste vi jo ikke at Niels Kristian ville holde stimen, men det har jo bare endt med at være helt perfekt. Han har vundet titlen som årets idrætsnavn i Esbjerg kommune, og efterfølgende flere gange været nomineret for de danske mesterskaber, så da han i Fjeldsted tager den for 6. gang, så lå det endnu mere i kortene, at vi skulle have DM til Esbjerg 2018 – det ville ikke alene være stort for Esbjerg Motosport og Esbjerg Kommune, men også stort for Niels-Kristian Iversen.

Selvom det er tideligt at spå om tilskuertal, blev Erik Falk Svendsen alligevel spurgt om potentialet i det, når lokale speedway-entusiaster får mulighed for at opleve den lokale helt i jagten på rekorden.

- Efter vi præsenterede det til matchen i onsdags, har der allerede været stor interesse omkring det, og selvom vi endnu ikke kender datoen, så er den første lounge allerede blevet booket. Så det viser, at interessen er kæmpe stor, og det har nærmest allerede overgået vores forventninger.

I Esbjerg er man faktisk så forberedt på det her, at der med et glimt i øjet må korrigeres, da jeg siger, at vejret er det eneste, der ikke er på plads for en stor succes.

- Der må jeg korrigere dig, for vejret – det bliver også godt, vi mangler bare datoen.

Niels-Kristian Iversen udtaler selv om muligheden:

- Jeg havde naturligvis håbet på at næste års DM kom til Esbjerg, og jeg vidste godt, at klubben havde arbejdet målrettet på, at det kunne lykkedes, det bliver fedt, fortæller en skadet Niels-Kristian Iversen og fortsætter

-  Jeg tror det bliver en stor aften, og at den får hele armen. Esbjerg har et stort publikum, der giver en god stemning, det bliver naturligvis ikke let, men jeg vil gøre mit til at tangere Oles rekord.

Datoen for finalen er som sagt endnu ikke endelig, men der er ingen tvivl om, at der er lagt i ovnen til en fest på Esbjerg Motorsport Center, når det går løs til det individuelle DM 2018.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top