DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Fjeldsted vinder DM
21.09.2017

SPW: Iversen - Jeg når ikke Stockholm


Den 6. dobbelte danske mester og tdl. VM bronzevinder, bliver ikke klar til at gentage den fantastiske triumf han leverede i 2013 i den svenske hovedstad. Hermed bliver Peter Kildemand igen eneste danske deltager, når verdenseliten tørner sammen lørdag aften på Friends Arena i Stockholm forstaden Solna.

Af Ib Søby

Håbet lurede, men for et par dage siden måtte Niels Kr. Iversen bittert erkende, at skulderskaden - fra et polsk liga-løb i august - stadig ikke er helet nok til at han kan tage hjelmen over hovedet, og dyste med sine kollegaer blandt verdens bedste speedwaykørere.

- Der er en chance for Torun eller Melbourne, og ingen skal være i tvivl om at jeg vil gribe de muligheder jeg får, her mod slutningen af sæsonen hvor puslespillet om de fire permanente wildcards til 2018, er min eneste reelle chance for at køre VM næste år, siger Niels Kr. Iversen til DMU.

Hans plads i Stockholm indtages af tyske Martin Smolinski og den regerende U21 verdensmester, australske Max Fricke, erstatter den – stadig – langtidsskadede Nicki Pedersen. Og for lige at gøre ” stuegangen ” komplet, er det fortsat verdensmester Greg Hancock, USA, som overlader sin plads til Peter Kildemand, hvilket også kommer til at gælde i Torun og Melbourne.

Peter Kildemands bedste resultat i år som grandprix reserve, var på en-gangs banen i Cardiff, nøjagtig samme type som den der køres på i Stockholm.

- Ja, generelt har jeg det fint på små baner, så jeg glæder mig til på lørdag, hvor jeg har alt at vinde og intet at tabe, sagde Kildemand i onsdags i Slangerup, hvor han var ankermanden i Fjelsteds første Hold DM guld i 22 år.

- Jeg har to gange lavet 10 point og det er ok, men en smule mere, vil gøre at jeg kan vælge bedre startgates i semifinalerne. Det er det som er nøglen til succes, sagde en smilende Kildemand med DM guldmedalje om halsen.

Deja Vue med Doyle
For et år siden var situationen næsten den samme, som den er nu, for den australske titelbejler Jason Doyle, der drømmer at blive sin nations 4. individuelle verdensmester - og følge i sporet på Australiens hidtidige mestre, Jack Young 1951,1952, Jason Crump 2004, 2006, 2009 og Chris Holder 2012.

Den store taber i Teterow - ved det forrige grandprix - var manden fra Wroclaw, Maciej Janowski, der måtte se Doyle skovle point ind på kontoen, mens han selv havde en skidt aften, og nu er hele 13 point fra toppen.

Hvis Doyle også når finalen på lørdag, bliver han svær at hamle op med, selv om medaljekampen stadig er en særdeles åben affære, hvor de seks øverste i klassementet har gode kort på hånden.

Danske Jesper Stentoft er dommer på Friends Arena, og løbets wildcard er tildelt Stockholm-fødte Kim Nilsson, mens Jacob Thorssell og Filip Hjelmland er banereserver.

Stockholm 2016:

1. Doyle 2. Holder 3. Lindgren 4. Zagar

VM Stillingen efter 9 af 12 løb:

1.    Jason Doyle, AUS 114

2.    Patryk Dudek, POL 104

3.    Maciej Janowski, POL 101

4.    Frederik Lindgren, SVE 98

5.    Tai Woffinden, ENG 94

6.    Emil Saytfudinov, RUS 90

7.    Bartosz Zmarzlik, POL 82

8.    Martin Vaculik, SLK 80

9.    Matej Zagar, SLO 73

10.  Chris Holder, AUS 66

11.  Antonio Lindbäck, SVE 64

12.  Piotr Pawlicki, POL 63

14.  Niels Kr. Iversen, DAN 44

15.  Peter Kildemand, DAN 36


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top