DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Kategoriseringer af danske og udenlandske kørere
05.10.2017

SPW: Doyle bliver verdensmester på lørdag


Foto: bsi/img

Det vil være skæbnens mest ondsindede og lunefulde kneb, hvis ikke australske Jason Doyle på lørdag aften kan fejre en særdeles fortjent VM titel, og den guldmedalje som han blev snydt for i fjor.

Af Ib Søby

Sidste år gik det galt for Jason Doyle i hans første start på det flotte og imponerende motorstadion Marian Rose i Torun, og den fest som de australske speedwayfans havde lagt champagne på køl til i Melbourne, blev en flad fuser, hvor Greg Hancock – i kraft af Doyles fravær – kunne hjemtage sin 4. VM titel, samtidig med at amerikaneren på uværdig vis forsøgte at hjælpe sin Monster-sponserede kollega Chris Holder til en grandprix sejr.

Med hele 22 points forspring kunne Doyle såmænd godt blive hjemme på lørdag, og stadig drage til sæsonafslutningen i Melbourne som førende i VM serien, men den chance tager årets mest stabile grandprix kører – og nykåret britisk holdmester med Swindon – naturligvis ikke.

I løbet af de første runder på lørdag i Torun - eller omkring semifinalerne – vil det formentligt være skåret ud i pap, at hverken Patryk Dudek eller Maciej Janowski kan høste point nok til at går forbi Doyle i klassementet, for det seneste grandprix i Stockholm blev en gevaldig polsk nedtur, hvor alt flaskede sig for Doyle.

Den 31. årige Jason Doyle, der er født i Newcastle i den australske delstat New South Wales - ikke langt fra speedwaysportens vugge i West Maitland – bliver sin nations 4. verdensmester efter Jack Young, Jason Crump og Chris Holder. 

Tæt medaljekamp
Hvor guldspændingen forduftede i Stockholm, er er anderledes tæt spænding omkring sølv og bronze. De to polske himmelstormere Dudek og Janowski er i direkte duel om det samlede VM podie, men netop fordi de begge havde en sløj aften i den svenske hovedstad, har Saytfudinov og Woffinden også meldt sig ind i det medaljekapløb, som nok først får sin endelige afklaring i Melbourne. Derimod er svenske Frederik Lindgren, ligesom Nicki Pedersen og Greg Hancock, ude resten af sæsonen, efter et styrt i den britiske liga

Som det ses af nedstående VM stilling er der også nervebetændt trafik omkring top 8 som giver direkte adgang til 2018. Denne spænding får en ekstra dimension fordi der – efter alt at dømme – er sat navn på to af de fire permanente wildcards som BSI/IMG uddeler efter Melbourne. Hvis Nicki Pedersen og Greg Hancock melder sig klar og skadefri, er der tale om så store navne og personligheder, at de er selvskrevne til at tage en sæson mere i grandprix regi.

Den jammerlige danske grandprix sæson fik et tiltrængt sollys, da Peter Kildemand på heroisk vis fik slæbt sig i Stockholm-finalen, hvor han godt nok blev sorteper, og ikke kom på prispallan - som de siger i Sverige - men det var opløftende, og Kildemand har stadig Torun og Melbourne til at nå den søde smag af champagne, og gøre indtryk på den jury som uddeler de fire permanente wildcards.

Kildemand kan eventuelt også tage sin telefon og ringe til Niels Kr. Iversen for at høre hvordan man vinder i Torun, for det præsterede Iversen i 2016.

Svenske Krister Gardell sidder bag knapperne på lørdag.

VM Stillingen.

1.     Jason Doyle AUS  132

2.     Patryk Dudek POL 110

3.     Maciej Janowski POL 108

4.     Frederik Lindgren SVE 107

5.     Emil Saytfudinov RUS 102

6.     Tai Woffinden ENG 100

7.     Bartosz Zmarzlik POL 94

8.     Matej Zagar SLO 86

9.     Martin Vaculik SLK 85

10.   Chris Holder AUS 75

11.   Antonio Lindbäck SVE 72

12.   Piotr Pawlicki POL 69

13.   Peter Kildemand DAN 46 


Banner

Banner

Banner

Tilbage til top