DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: 3-årig aftale om Speedway i Horsens
20.11.2017

SPW: Generationsskifte på vej


Den danske landstræner-trio i speedway har udtaget brutto-trupperne, som i 2018 skal kæmpe om medaljer med Dannebrog på brystet. På senior-landsholdet er tre unge kørere indlemmet til afløsning for kendte og garvede kræfter.

Mikkel Michelsen, Anders Thomsen og Mikkel Bech får muligheden for at indtage vigtige roller på det danske landshold, når 2018-udgaven af Hold VM skal køres næste sommer. Hermed har landstrænerne Hans Nielsen, Henrik Møller og Erik Gundersen – i første omgang – fravalgt kørere som Hans Andersen og Leon Madsen.

Mest iøjnefaldende er også det faktum, at den 40-årige tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen – der i 2018 bliver enlig dansker i grandprix serien – heller ikke står til at skulle køre for landsholdet.

- Nicki har selv fravalgt landsholdsdeltagelsen, måske for at koncentrere sig om sit comeback efter sin lange skadespause, siger landstræner Hans Nielsen til DMU.
Men Nielsen holder dog en kattelem åben for både Nicki Pedersen og andre danske kørere.

- Der skal jo ske en fornyelse i dansk speedway. Det er det vigtigste, og jeg har ikke behov for at stå i vejen for de kørere, som skal være med til at bære sporten videre i fremtiden, siger Nicki Pedersen til DMU, og hermed erkender nødvendigheden af det kommende generationsskifte.

Samtidig vil landstrænerne fokusere på vinterens forberedelser hos hver enkelt af de udtagne kørere, ligesom man har individuelle samtaler om udviklingsplan og målsætninger for de kommende sæsoner. 

- I foråret vil vi også følge nøje med i ligaresultaterne fra Polen, England, Sverige og Danmark, hvilket indikerer, at der godt kan komme ændringer i den landsholdstrup, vi fokuserer på lige nu. Vi vil gerne sende det signal, at det ikke er umuligt at køre sig ind i varmen, siger Hans Nielsen og påpeger, at det også gælder for U21-landsholdet og Talenttruppen.

- Vi har helt bevidst udtaget smalle trupper for at give de pågældende kørere mere opmærksomhed og støtte, siger Hans Nielsen, der sammen med Henrik Møller indleder sæsonen 2018 med en træningslejr for seniortruppen i Fuerteventura på De Kanariske Øer i januar.

Ny Talentturnering
Når sæsonkalenderen for den danske liga ligger klar, vil Hans Nielsen, Henrik Møller og Erik Gundersen finde nogle ledige datoer for at lancere en serie løb, hovedsageligt for Talenttruppen både individuelt og holdmatcher. Derudover er der planlagt en række testmatcher, mod vore nabolande.

- Vi må konstatere, at mange stærke U21-kørere ofte får for lidt køretid på slaggerne i forhold til deres respektive ligahold, og det vil vi råde bod på med en gennemgående serie og nogle uofficielle landskampe, hvor vi hermed intensiverer det fortløbende udviklingsarbejde, både til gavn for kørerne og til gavn for vores muligheder for at ruste dem bedre til fremtiden.

Den 19 mand store talenttrup vil også få tilbudt en række træningssamlinger delt op i mindre grupper. Erik Gundersen vil igen stå for klasserne 85 cc og 250 cc, med hjælp af Henrik Møller, hvor der selvfølgelig også i 2018 vil være internationale medaljesæt på spil.    

Landsholdstrup:
Niels Kr. Iversen
Kenneth Bjerre
Peter Kildemand
Michael Jepsen Jensen
Mikkel Bech
Mikkel Michelsen
Anders Thomsen        

U21 Landsholdstrup:
Frederik Jakobsen
Tim Sørensen
Kasper Andersen
Mads Hansen
Jason Jørgensen

Talent truppen:
Jonas Jensen, Christian Thaysen, Jonas Seifert, Mikkel B. Andersen, Sam Jensen, Matias Nielsen, Martin S. Hansen, Emil Pørtner, Sebastian Mortensen, Morten Piepenbrinch, Jannik B. Sørensen, Kenneth Jürgensen, Marius Nielsen, Jacob Højmark, Nick Agertoft, Emil Breum, Benjamin Basso, Frederik Kristiansen, Magnus Kiel Jensen.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top