DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Markant race på Marketa
23.05.2018

SPW: Jepsen og Bjerre kører par VM


Foto BSI/ IMG

Danmark stiller op med en spændende konstellation til par VM, som i år afløser hold VM. Ud over 35. årige Kenneth Bjerre og den 26. årige holdkaptajn Michael Jepsen Jensen, er den fynske U21 stjerne Frederik Jakobsen klar til at tørne ud med Dannebrog på kørervesten.

Den internationale motorunion FIM vil gerne udbrede speedwaysporten til flere lande. Derfor har man til 2018 valgt at sætte Hold VM med otte lande på stand by - og erstatte det kendte format med genfødslen af par VM.

Her deltager 15 nationer.

Mange ” mindre ” speedwaynationer som fx Ukraine, Frankrig og Tyskland, kan sagtens mønstre et par stærke kørere, frem for et helt landshold.

Landstrænerteamet bestående af Hans Nielsen, Henrik Møller og Erik Gundersen præsenterede den danske trup på et pressemøde onsdag eftermiddag på Holsted Speedway Center. Dog undtaget Kennet Bjerre som var optaget af liga-løb i Grindsted.

- Med de skader som stadig plager Nicki Pedersen og Niels Kr. Iversen - i mente - finder vi, at Kenneth og Michael er det stærkeste par, som kan supplerer hinanden både på og udenfor banen. Vi havde naturligvis også andre kørere i tankerne, men med skelen til den første runde i Teterow - som er en lille bane - mener vi at have truffet det bedste valg for Danmark, sagde Hans Nielsen, der mener at truppen har en god chance for at komme videre til finalerne i Wroclaw.

Der kan ikke ændres på holdet mellem Teterow og finalerne i Wroclaw, med mindre et hold udsættes for skader.

Den danske trup samles allerede torsdag eftermiddag til træning på Vojens speedwaycenter, plus et hyggeligt go kart løb for både kørere, mekanikere og landstrænerne.

Par VM:

Danmark kører indledende runde på den lille tætte bane i tyske Teterow - lørdag den 2. juni - mod USA, Ukraine, Rusland, Slovenien, Tyskland og Letland. De tre bedste nationer går til to finalerunder i polske Wroclaw, den 8. og 9. juni.

Der blev kørt Par VM fra 1970 til 1993, og Danmark har vundet guld otte gange. Mest vindende par-verdensmester er den nuværende landstræner Hans Nielsen med syv titler. Erik Gundersen nåede fem, mens Jan O. Pedersen vandt to gange. Ole Olsen og Tommy Knudsen opnåede hver en titel.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top