DMU Live Social Media

Speedway

< SPW: Jepsen og Bjerre kører par VM
31.05.2018

SPW: Par klar til VM


Foto: Sportxpress

Lørdag aften skal dansk speedway rejse sig internationalt, når den lille Bergring-bane i Teterow – nord for Berlin – byder velkommen til Par VM, som erstatter dette års Hold VM.

Kaptajn Michael Jepsen Jensen og Kenneth Bjerre – suppleret af U21 køreren Frederik Jakobsen – skal blive mindst nummer tre ud af syv nationer, for at løse billet til VM finalerne i polske Wroclaw, ugen efter.

Af Ib Søby

Der skal ikke gå for megen kuk i timeplanen for Jepsen Jensen og Bjerre. Umiddelbart ser det fornuftigt ud, for en tredjeplads blandt Rusland, Tyskland, Letland, Slovenien, Ukraine og USA, bør være en realistisk mulighed.

Men, alle vi som husker blamagen i Vestervik i fjor, ved at ting kan gå helt skævt i speedway. Der kom det danske landshold ikke videre, og blev slået af Letland, som vi normalt ikke har det svært imod.

Favoritter i Teterow er den russiske duo med Emil Saytfudinov og Arten Laguta – suppleret af kæmpetalentet Cleb Chuganov. Ja internationale iagttagere regner i det hele taget med, at Saytfudinov og Laguta har en god mulighed for at vinde Par VM og skaffe Ruslands første VM guld i speedway nogensinde.

Historisk skal man tilbage til ” Meteoren fra Ufa ” ,legendariske Igor Plechanov, der vandt individuelt VM sølv to gange, i 1964 og 1965.

Men selv med russisk dominans, burde MJJ og Bjerre nok kunne slæbe sig på podiet og videre til Wroclaw. Tyskerne stiller med Kai Huckenbeck og ” bokseren ” Martin Smolinski, der vil blive tiljublet af begejstrede tyske fans, hvorimod Letland, Ukraine, og USA reelt kun stiller med en klasse-kører hver. Hos USA er det dog Greg Hancock og tilbagevendte Gino Manzares, som godt kan have en stor aften.

Selve formatet i løbet på lørdag indbyder også til visse spekulationer. Efter tyve heats er nummer et og to klar til Wroclaw. Nummer tre må vente lidt, for så kører man et heat med nummer fire og fem, om retten til at møde nummer tre i et heat om den sidste finaleplads plads.

Så Michael og Kenneth: I må gerne undgå tredjepladsen og komme sikkert til Wroclaw - ikke? 

Tirsdag aften kører England i Manchester mod Tjekkiet, Finland, Sverige, Australien, Frankrig og Italien.

Finalerne køres i Wroclaw over to løb den 8. og 9. juni, hvortil Maciej Janowski og Patryk Dudek er seedet.

Der blev kørt Par VM fra 1970 til 1993, og Danmark har vundet guld otte gange. Mest vindende par-verdensmester er den nuværende landstræner Hans Nielsen med syv titler. Erik Gundersen nåede fem, mens Jan O. Pedersen vandt to gange. Ole Olsen og Tommy Knudsen opnåede hver en titel.

Foto: Den danske VM trup blev offentliggjort i sidste uge i Holsted, hvor Kenneth Bjerre ikke var tilstede på grund af løb. Fra venstre Landstrænere Hans Nielsen og Erik Gundersen, Frederik Jakobsen, sportschef Søren Norman Andersen, Michael Jepsen Jensen og assistent Henrik Møller.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top