DMU Live Social Media

SuperMoto

Kort om SuperMoto

SuperMoto er opstået på baggrund af, at kørere fra forskellige motorcykelsportsgrene ville finde den bedste motorcykelkører. Samtidig ville de dyste på en maskine, som havde et element fra alle klasserne. I starten hed sporten Superbikers, men udviklede sig senere til det, der i dag kendes som SuperMoto.

Maskinen der køres på i SuperMoto hedder en Supermotard og kan bedst beskrives som en blanding af en gademotorcykel og en off road/Motocrossmotorcykel, som både kan være 2- eller 4 – takt. Der findes flere forskellige former for Supermotard-maskiner, som enten kan være købt direkte fra fabrikken til formålet, eller selv være bygget om fra fx en motocrossmaskine til en Supermotard. Inden for SuperMoto findes der også kategorierne SuperQuad, der er SuperMoto på fire hjul, og Minimotard, der er kørsel på maskiner i en mindre størrelse (pitbikes).

SuperMoto bliver kørt på baner, der er en blanding imellem ca. 70 procent asfalt og ca. 30 procent jord/grus med hop eller lignende forhindringer på sidstnævnte.

SuperMoto hører under Road Racing Sportskommissionen.

Find din SuperMoto-klub her.

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top