DMU Live Social Media

SuperMoto

09.11.2013

DM SuperMoto er afgjort


Da jeg kom hjem fra sidste afdeling af DM Super Moto og satte mig til at se MotoGp fra Silverstone slog det mig, hvad pokker skal vi med Lorenzo, Marquez og Pedrosa når vi har Damgaard, Winther og Christensen. De 3 unge mænd leverede race i superklasse da de indbyrdes afgjorde SuperMoto Mini Open DM,et mellem sig.

Inden dagens to heat lå Simon Winther og Niklas Damgaard á point i spidsen (132) med Rene Christensen 8 point efter på 3. pladsen. 1. heat gav en sejr til Rene Christensen med Niklas Damgaard på 2. pladsen og Simon Winther på en 3,er. Så nu var stillingen Niklas (154) Simon (152) og Rene (149) og spændingen var til at tage og føle på.

2. heat startede med føring til Rene som holdt til ca. midt i heatet. Først kom Simon forbi og lidt efter Niklas - og så gik den vilde jagt på DM guldet. Simon forsvarede sig rigtig godt. Niklas prøvede til flere gange, men kunne ikke komme forbi, men på sidste omgang i tredje sidste sving tror jeg han lukkede øjnene og bare bremsede sig inden om Simon og kørte både heat sejr og DM guld hjem. Stort tillykke til Niklas og et ligeså stort tillykke til Simon og Rene. Selv om resten af feltet blev lidt statister leverede de også fin fight om de resterende placeringer.

Til historien hører sig, at 2. heat blev kørt på våd bane og i småregn, men jeg tror ikke de tænkte på det.

Sammenligningen med MotoGp holder stik i min verden. Lorenzo, Marquez og Pedrosa kæmper om 1. 2. og 3. pladsen. Rossi, Bautista, Bradl og Crutchlow har en indædt fight om de næste pladser. I Danmark hedder de bare Anders Salling, Maria Winther, Henrik Sørensen og Rene Salling.

Tak for fed underholdning og tak fordi I ikke væltede, for jeg havde nok glemt det gule flag i kampens hede.
 
SuperMoto A/B Open gav også noget fint race med tætte kampe og brede albuer, men den historie må komme andet sted fra.
 
OB+33 Open var en lidt mere udramatisk omgang og det samme var Mini/micro Rookie
 
SuperMoto er en seværdig sport og fortjener en større plads i Dansk Motor Sport.
 
Skrevet som oplevet
Venlig hilsen og endnu engang tillykke til DM vinderne
Poul Nyrup
Aarhus Motor Klub


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top