DMU Live Social Media

SuperMoto

< SuperMoto: Als Supermoto Club skifter navn til SuperMoto Denmark
31.05.2016

SM: Priergaard skulle forsvare andenpladsen ved tysk mesterskab


Igen i år skulle den sydtyske by, Sankt Wendel, ikke langt fra Frankrig og Luxemburg, danne rammerne for en afdeling af det tyske Supermoto mesterskab. Rasmus Priergaard gik ind til løbet på en delt andenplads.

Efter sidste afdeling af tysk mesterskab lå Rasmus placeret som nummer to i det tyske mesterskab i P3-klassen med to solide præstationer på hhv. en 2. og en 4. plads på lånt cykel.

Lørdag:
Weekenden startede ud med to frie træninger, som begge ikke gik som forventet. Rasmus udtalte, at han ikke var tilpas på cyklen efter over en måned væk fra den, hvor den blandt andet havde fået optimeret motoropsætningen. Det blev hhv. 22. og 20. placering ud af 32.

Efter middagspausen skulle der køres tidskvalifikation. Forinden blev der foretaget ændringer på affjedringen samt skiftet til et sæt nye dæk. Det gav pote, og Rasmus kunne nu køre sig op på en 8. plads, hvilket sikrede ham en start på 2. række på startgridden.

Søndag:
Lørdagens tidskvalifikation gav en startplads på anden række, inderst mod første sving.

Heat 1
Det røde lys gik ud og Rasmus fik en rigtig god start. Efter et par sving med lidt tumult med andre kørere var han at finde på en skarp 5. plads, men måtte desværre senere i heatet ned og kysse asfalten på vej ud af off-roaden. Rasmus var dog hurtig til at komme op igen og kunne køre i mål på en flot 9. plads.

Heat 2
Rasmus er en stærk starter - det viste han bestemt også i denne start, hvor han var med helt fremme igen. Desværre bremsede en af hans konkurrenter tidligt på vej ned til første sving, hvilket tvang Rasmus til at bremse hårdt. Dette resulterede desværre i at motoren gik ud, og alt imens han startede motorcyklen igen, nåede hele feltet forbi. Da han fik gang i cyklen, var de bagerste i feltet allerede på vej ud af off-roaden! Der var her lagt op til et hårdt solo-løb i jagten på at indhente point.

Rasmus kæmpede flot hele heatet og trods det at banen var svær at overhale på, kunne han ved det ternede flag finde sig selv på en stærk 18. plads med lidt point i behold.

Opsummering:
Rasmus ligger nu på en samlet 6. plads i mesterskabet, efter en flot 9. og 18. plads, trods en weekend fyldt med udfordringer. Han er klar til næste weekend, hvor teamet vil vende snuden mod anden afdeling af DM, hvor vi vil få besøg fra Norge og Sverige, da de skal køre deres første mesterskabsafdeling samme weekend.

Der er altså lagt op til en weekend med masser af god træning mod andre virkeligt stærke nordiske kørere!

Klik her - og se billeder fra Rasmus Priergaards løb ved det tyske mesterskab.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top