DMU Live Social Media

SuperMoto

< SM: Priergaard skulle forsvare andenpladsen ved tysk mesterskab
04.07.2016

SM: Priergaard imponerer ved de tyske mesterskaber


Forrige weekend løb tredje afdeling af det tyske supermoto mesterskab af stablen på flyvepladsen i det sydøsttyske Grossenhain. Danske Rasmus Priergaard skulle fortsætte de flotte takter i serien, hvilke han i dén grad gjorde.

Efter anden afdelings knapt så gode placeringer havde resulteret i at Rasmus var gået fra en samlet 2. til en samlet 5. plads i mesterskabsstilingen - det skulle der laves om på!

Lørdag
Lørdagen bød på to træninger, en tidtagning og første løb.

Banen var ny for Rasmus, da sidste gang han kørte her var for to år siden, og de i mellemtiden havde lavet banen om - blandt andet med en krævende off-road sektion.

FP1
Første fri træning gik med at lære banelayoutet at kende - til slut endte det med 3. bedste tid.

FP2
Her blev omgangstiden forbedret et par sekunder, men andre kørere fandt desværre også mere fart - her var Rasmus til slut på en 6. plads. Cyklen fik et sæt friske dæk og blev gjort klar til dagens sidste kørsel inden heatet, kvalifikationen.

Qualify
Det lykkedes Rasmus at barbere 0,2 sekund af omgangstiden, hvilket satte ham på en 5. plads på start-gridden til første løb sidst på dagen.

Race1
Ca. to timer før dagens første løb, åbnede himlen sig for fuld skrue, og alt lå under vand. Vandet havde dog vist sig tidligere på dagen at trække hurtigt væk, og alt imens banen blev brugt, blev der langsomt kørt et tørt spor.
Dækvalget lige inden løbet stod på regnvejrsdæk foran og slick bagpå, da der blev vurderet at banen ellers ville blive for tør til et regndæk bagpå.

Da Rasmus holdte i Parc Ferme, 5 minutter før start, begyndte det at dryppe en smule. Kæresten beroligede dog med at det sikkert ikke ville blive værre. Men da det så småt begyndte at dryppe mere og mere kom teamchef Andre Raab og teamkollega Thomas Rützel løbende med et regnvejrsbaghjul og spurgte, om de skulle skifte til fuld regnvejrsopsætning.

Med under et minut tilbage før start tog teamet beslutningen, og Andre, Thomas og Rasmus gik i gang med at skifte baghjul.
Da de første kørere begyndte at køre til start, blev møtrikken til akslen spændt, og Rasmus sparkede TM’en i gang og kørte ligeledes til start.

De røde lamper gik ud og med massiv TM-power fik Rasmus lavet en god start og gik fra en 5. til en 2. plads, som det lykkedes ham at holde til det ternede flag!

Søndag

Warm-up
Søndagens warm-up bød på en rigtig god føling. Dog blev Rasmus holdt lidt tilbage af langsommere kørere foran, der forhindrede et bedre flow. Det var imidlertid svært at overhale, da banen havde fået ét tørt spor fra gårsdagens regn.

Ikke desto mindre kom omgangstiden under 1 minut og 22 sek, så følingen var på plads med hurtigste omgangstid og et relativt godt flow.

Race2
De røde lamper tændte og en kører ved siden af Rasmus slap koblingen for tidligt. Det samme gjorde næsten hele første startrække samtidigt, kort efter. Dette gav en masse forvirring i starten der var med til at sætte tempoet ned i starten. Rasmus kom afsted som nummer 5-6 stykker og følte sig gennem de første par omgange begrænset af de forankørende.

Da de var drejet ind for at få en ”stop and go” var der fri bane resten af løbet, hvor Rasmus kunne ligge placeret som nummer to.

På anden sidste omgang sker der desværre det, at Rasmus bliver påkørt bagfra på vej ud af et sving. Dette resulterer i at baghjulet skrider ud og han måtte en tur i græsset. Rasmus var dog hurtig tilbage på cyklen, men havde mistet to placeringer, så han krydsede målstregen som nummer 4. Udmærket, men ikke som forventet.

Alt i alt en god weekend og Rasmus er nu på en samlet 4. plads i mesterskabet med kun 4 point til nummer 1! Med tre afdelinger tilbage er der lagt op til masser af spænding og godt race.

Vi glæder os til næste afdeling i Schaafheim der vil blive kørt på en gokartbane med tilhørende off-road d. 16-17 juli.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top