DMU Live Social Media

SuperMoto

< SM: Resultater fra DMU-undersøgelser
19.12.2017

SM: Vilhelmsen vinder stor asiatisk mesterskabsafdeling


Supermoto-køreren Simon Vilhelmsen deltog i weekenden i FIM’s Asia Championship-finale i Malaysia, og her fik den 23-årige fynbo vist, at han tilhører den absolutte top i sporten. Vilhelmsen vandt den samlede sejr.

Simon Vilhelmsen har haft et fantastisk år med blandt andet en fjerdeplads i VM-serien. I weekenden deltog den unge supermoto-kører i FIM’s Supermoto Asia Championship-finale, og her kunne han stille sig øverst på podiet efter de to heats. Vilhelmsen, som kørte for Racetech Husqvarna, vandt første heat og blev nr. 2 i andet heat – og altså tilstrækkeligt til at vinde afdelingen. Nedenfor kan du læse, hvordan de to heats gik - rapporteret direkte fra vinderen selv. 

Fantastisk spændende 1. heat
- Det er rigtig stort for mig og ikke noget, jeg havde regnet med. Jeg havde en motorcykel, som ikke havde så god affjedring og et dårligt bremsesystem som kogte, hvilket gjorde det ikke virkede. Det brugte vi lang tid på at få til at fungere, men vi kom frem til et udmærket setup, fortæller Simon og fortsætter.

- Der er en kval i starten som ikke er så vigtigt. Det handler nemlig om at komme blandt de seks første, som så kører et løb, der bestemmer, hvordan du placeres til første heat. Dette indledende løb vandt jeg, så jeg startede i pole position. Det var vigtigt, forbi banen er smal og det er svært at overhale.

- I første heat tager jeg starten, ligger fint og har kontrol. Men maskinen går skævt ud over et hop, og jeg får den ikke reddet og kommer i jorden. Her jeg er så langt foran de andre, så rykker kun ned på andenpladsen. Der går fire omgange og hvor jeg presser på og får hentet den førende. Men i en indbremsning, går jeg igen i jorden og kæmper med at få gang i cyklen. Så jeg bliver overhalet af to andre, og kommer ned som nr. 4. Men jeg får kørt mig op og får hentet de to foran ved at lægge 100% pres på. Og kommer så tættere på nr. 1 og til min fordel, så ligger han maskinen i et sving, så jeg kan smutte forbi ham. På den måde vinder jeg første heat. Et meget spændende løb. Og det viser, at man ikke skal give op.

Sejr giver flere muligheder
I heat 2 der starter jeg igen fra pole position på grund af min sejr i første heat. Jeg tager starten og får lavet et hul, men på tredje omgang ryger jeg ned og kommer ned som nr. 5. jeg får mig dog kørt op som nr. 2., men desværre forsvinder bagbremsen efter 10. omgang, da den koger over, så jeg bliver nødt til at resten af løbet kun at lave nedbremsninger med motorbremsen. Det gjorde mig handicappet. Alligevel formår jeg at køre et super løb og får kæmpet mig som nr. 2.

- En fantastisk stor sejr for mig, men også i forhodl til interessen fra. Der var live TV. Flere tusinder af mennesker og en masse folk og virksomheder, der efterfølgende ville tale med mig. Sejren åbner forhåbentlig en masse ny døre for mig, da jeg fik vist mig frem, afslutter Simon Vilhelmsen.

På DMU Supermotos facebookside kan du se de to heats fra weekenden – klik her tog tilgå facebooksiden.


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top