DMU Live Social Media

Trial

< Trial: DM Vintertrial
04.03.2016

Trial: Ny i sporten


Som ny i denne sport har man helt klart en masse spørgsmål; Er det ikke svært? Er det ikke dyrt? Kan man ikke komme galt afsted? Hvad hvis jeg ikke kan finde ud af at reparere min motorcykel, men er vild med motorsport?

Jeg hedder David Pagh. Jeg er lige nyopstartet kører, og jeg kan svare på mange af disse spørgsmål. Først vil jeg råde dig til at vælge trial sporten – ikke fordi anden motor sportsgren er dårligere, bestemt ikke, men fordi det er en sport alle kan være med, om du så er 7 eller 70 år. Sporten er ikke ret kendt i Danmark, men jeg vil mene at man vil gå glip af en del sjov!

Om det er dyrt? Det vil jeg ikke mene. Opstarten er selvfølgelig altid en sten man skal over, men jeg selv har ikke brugt flere penge end at jeg også kan have det sjovt med alt mulig andet ud over sporten. Vedligehold af motorcykel og diverse tilbehør er nøgleord, ligesom det vil være i alle andre motorsportsgrene.

Om det er svært? Det er udfordrende, men afhænger meget af underlaget man kører på. Sporten er jo en balancesport og en god hjælp at træne din balance, og du vil starte i en klasse, hvor du bestemt ikke vil være den eneste der har svært ved at holde balancen på cyklen. Jeg taler af erfaring.

Om man kan komme galt afsted? Denne sport handler ikke om at køre stærkt. Den handler om kontrol og mange gange om mod, men bestemt også om at passe på sig selv, og ikke gøre noget overilet fra starten. Alle sektioner i løb bliver lavet ud fra om alle vil kunne komme igennem.

Hvad hvis jeg ikke er motorgeni? Så er der hjælp at hente! Jeg har selv ingen erfaring indenfor området. Motoren er enkelt bygget op i forhold til at det er en motorcykel, nem at reparere og nem at skifte dele på. Heldigvis er Trial i sted, hvor man kommer og hygger sig. Det er et sted hvor man kan få rådgivning fra de mere erfarende kørere og de er bestemt heller ikke bange for at komme og hjælpe til, hvis du lige pludselig står med håret i postkassen over et fladt bagdæk lige inden et løb skal køres. Der er altid hjælp og hente, og dét er en af sportens største styrker.

Lyder Trial som noget for dig?

Du er mere end velkommen til at komme ud til vores træninger, få en snak om sporten, se hvordan det primært køres og få en lille forsmag måske.

Jeg vil være at kontakte på facebook, David Pagh, og du er meget velkommen til at skrive til mig!

Trial – Balance your fun!


Banner

Banner

Banner

Banner

Tilbage til top