Dansk sejr ved 4-lande landskampen i Pocking

Fotos: Lars Schröer
Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af Sören Steno

Efter 3 års pause pga. corona var det påskesøndag igen tid til den traditionelle 4-lande landskamp i den bayerske by Pocking. Deltagerne ved løbet var foruden de tyske gæstgivere teams fra Danmark, Sverige og Tjekkiet.

Eftersom det havde regnet i Pocking både påskelørdag og om natten til påskedag var baneforholdene på løbsdagen sådan, at banen var blød og mudret på inderbanen, men noget mere fast på yderbanen.

Banefolkene arbejdede hårdt på løbsdagen med at klargøre banen til kørerne. Tre af de danske kørere havde dagen før deltaget i en testmatch i Esbjerg mod Sverige, så de måtte tage direkte afsted efter matchen på den 1200 km lange køretur til Pocking i Bayern.

I de første fire heat var den 396 m lange bane temmelig glat. Den blev i løbet af de næste heat gradvist bedre. I første afdeling kunne det tyske team lægge sig i front med 11 point efterfulgt af det danske team med 7 point.

I anden afdeling gik det væsentligt bedre for det unge danske team, og de kunne overtage føringen fra tyskerne med 1 point, tæt fulgt af det tjekkiske team med 10 point på tredjepladsen.

Det unge svenske team kunne ikke finde sig til rette i løbet og lå på 4. pladsen.

De mørke skyer på himlen gav bange anelser, og i 3. afdeling begyndte det at regne, hvilket gjorde, at banen efter heat 12 ikke var til at køre på. Så dommer, banefolkene og teamlederne besluttede af hensyn til kørernes sikkerhed at afbryde løbet og lade pointtallene efter heat 12 gælde som løbets endelige resultat.

Af danskerne klarede Sam Jensen og Nicolai Heiselberg sig bedst i løbet, idet de begge opnåede 7 point. Bastian Pedersen opnåede flotte 6 point på den vanskelige bane.

Nicklas Aagaard fik 1 point i sidst første heat. I sit andet heat kom han for langt ud i den bløde belægning og styrtede, men pådrog sig heldigvis ingen skader. I hans 3. heat opnåede han ingen point.

For alle fire danske kørere var det første gang, at de kørte på banen i Pocking, og det gav dem en god mulighed for at opnå yderligere international erfaring.

Selvom baneforholdene og vejret ikke var optimalt, ydede det danske team en fin indsats og der herskede en god team-ånd i ryttergården.

Resultat:

1. Danmark 21 point
(S. Jensen 7, N. Heiselberg 7, B. Pedersen 6, N. Aagaard 1)

2. Tjekkiet 19 point*
(E. Krcmar 7, J. Franc 5, H. Stichauer 4, D. Klima 3)

3. Tyskland 19 point*
(V. Grobauer 7, D. Gappmaier 6, M. Härtel 3, S. Wassermann 3)

4. Sverige 11 point
(J. Grahn 6, N. Wahlquist 3, W. Andersson 2, E. Millberg 0)

*På grund af at 2 nationer havde opnået samme antal point blev resultatet opgjort efter hvem der havde de bedste placeringer og derved rykkede Tjekkiet op på anden pladsen.