Nr. 5 - Okt 2018

9 motocross / mb repræsentere netop deres nationale farver. Søndag skulle den virkelige kamp stå. Vidste man det ikke i forvejen, ville man alligevel næsten kunne mærke det på stemningen i ryttergården – en spænding og forventning, som i højeste grad også blev afspejlet blandt de mange tilskuere, efterhån- den som løbsdagen skred frem. Efter den formelle åbningsceremoni med taler af DMU’s formand Jørgen Bitsch og Slagelse Kommunes borg- mester John Dyrby Paulsen, åbnede quadkørerne slaget. I første heat kæmpede Keld Vester- gård Andersen sig til en 12. plads, mens Marcus Thomsen efter at have været noget udfordret i løbet af heatet kom ind på en 19. plads. Herefter blev det sidevognskørernes tur. John Nielsen og Anders Zinckern- agel kom ind på en 17. plads, og John Jensen og Kjeld Jensen kom i mål som nr. 20. I andet quadheat kørte Henrik Mogensen en 22. plads hjem, mens Keld Vestergård Andersen endte som nr. 26. Efter pausen var det igen sidevogn- skørernes tur. Nicklas Petersen og Jan Petersen kom ind som nr. 17, to placeringer foran John Jensen og Kjeld Jensen, der kom i mål som nr. 19. I tredje og sidste quadheat kørte Marcus Thomsen en 17. plads hjem, mens Henrik Mogensen blev noteret for en 30. plads. Tredje og sidste sidevognsheat gav en 18. plads til Nicklas Petersen og Jan Petersen og en 20. plads til John Nielsen og Anders Zinckernagel. Amerikansk og hollandsk sejr Ovenstående resultater betød, at de danske quadkørere samlet placerede sig på en 13. plads foran Letland og Ungarn. I toppen af quadtabellen bril- lerede suveræne USA, efterfulgt af Irland og Holland på 2. og 3. pladsen. De danske sidevognskørere sluttede på en samlet 10. plads foran Belgien og Italien. Her var det Holland, der løb med den samlede sejr med Holland og Frankrig på henholdsvis venstre og højre side på podiet. Weekenden blev rundet af med præmieoverrækkelse, hvor de, der ikke blev kaldt op på podiet til pokaler, medaljer, blomster og champagne, bidrog til den festlige stemning med klapsalver, jubel og vajende nationsflag. De kameraer, der streamede arrangementet til USA og resten af verden, kan ikke have undgået at overføre noget af glæden og stemningen til dem, der har siddet hjemme i sofaen og fulgt med på den anden side af jordkloden. Nu står den på oprydning for Slagelse Motocross, og mon ikke der er nogle frivillige, der glæder sig til at kunne lægge benene op og trække vejret et øjeblik efter mange, mange timers hårdt arbejde. Der skal i hvert fald lyde stor ros og en kæmpe tak til Sla- gelse Motocross for det flotte event.