God jul og godt nytår 2021

Kære medlemmer

Endnu en sæson går på hæld, hvor vi i starten og slutningen har måtte forholde os til corona. Heldigvis har vi lært meget fra sidste år ligesom samfundet generelt har været mere åbent.

I skal alle have en kæmpe tak for at fortsætte indsatsen ude i klubberne og tak for, at I samtidig har taget godt imod flere nye tiltag i DMU i 2021.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår, til vi ses på banerne igen i 2022.

Læs relevante informationer nedenfor om 2022 sæsonen:

Hent også nyhedsbrevet her i PDF

Sekretariatet holder juleferie

DMU’ sekretariat holder julelukket torsdag d. 23. december frem til og med søndag d. 2. januar. Det vil derfor først være muligt at komme i kontakt med sekretariatet igen fra mandag d. 3. januar.

Licensbestilling åbner 1. januar

Fra 1. januar åbner DMU sin licensbestilling for 2022-sæsonen. Husk, at du først skal købe et aktivt klubmedlemskab fra 1. januar (kan købes her 1. januar), før du kan købe kørerlicens eller logge på DMU’s app – også fra 1. januar (kan købes her 1. januar)

Og husk, at sekretariatet først er tilbage fra juleferie d. 3. januar, hvor vi kan hjælpe både kørere og klubber med eventuelle spørgsmål.

Er dine stamdata opdateret?

Husk at tjekke, om dine data i DMU’s medlemssystem er opdateret.

Er dine kontaktinfo rigtige? Får du de rigtige notifikationer fra løbskalenderen? Etc. Det er en stor hjælp for både dig og os, hvis dine data er opdateret. Brug derfor gerne 5 minutter på at gå dem igennem.

DMU’s Licens app

Husk, du kan se dine licenser, nyheder og tage forskellige kurser i DMU’s licens-app.

Vær opmærksom på, at SKAL have et aktivt medlemskab af en DMU klub, for at du kan logge ind på din profil i appen.

Du kan købe medlemskab i de fleste af DMU’s klubber her: https://shop.dmusport.dk/

Med et aktivt klubmedlemskab kan du herefter logge ind på appen med dit sædvanlige DMU-login.

Har du brug for at nulstille dit DMU-login, kan du gøre dette i DMU’s medlemssystem: https://fs.dmusport.dk/log-ind

Find mere info om at logge ind i DMU’s systemer og en vejledning til appen her

Køb indslusningslicens (igen) i 2022

Husk at DMU tilbyder et billigere indslusningslicens til alle førstegangs-kørere i DMU, eller hvis man har været uden kørerlicens i tre år eller mere.

Mange kørere har allerede benyttet sig af tilbuddet om et billigere indslusningslicens i 2021 – også efter 1. august, hvor sæsonen var ved at gå på hæld.

Derfor har man i DMU besluttet, at hvis man har købt indslusningslicens efter 1. august i 2021, så kan man købe en indslusningslicens igen fra 1. januar for hele 2022.

Besøg DMU’s kursusportal

På DMU’s kursusportal finder du de kommende kurser, som gør det muligt for dig at varetage rollen som official, dommer, stævneleder o.l.

Det er ikke muligt at tilmelde dig selv i Kursusportalen som almindeligt medlem af DMU, da tilmeldingen skal ske gennem bestyrelsen i din klub.

Tag derfor fat i din klub for at aftale betaling og tilmelding, hvis du ønsker at komme på et kommende kursus inden for din sportsgren.

Du finder kursusportalen på https://kursus.dmusport.dk/kurser

Læs mere her under Uddannelse på hjemmesiden: https://dmusport.dk/organisation/officials-i-dmu/

Kom i gang med ATK

Skal du være en del af ATK-aktiviteterne i 2022?

Så hold øje med dmuatk.dk – eller tag fat i din klub eller DMU’s ATK-koordinator, Kenneth Kaalund på kka@dmusport.dk, hvis du vil være med.

Gennem 2022 vil der både være aktiviteter ude i klubberne, ligesom du kan komme på Træneruddannelsen, som DMU afholder i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund.

ATK giver dig muligheden for at blive en bedre træner ved at give dig grundprincipperne for at træne kørere i forskellige aldre.

Så hvis du har gejsten og lysten til at hjælpe kørerne, samt bidrage positivt til træningsmiljøet, i din klub som træner, er ATK lige målrettet dig!

Internationale FIM og FIME licenser

I 2022 har FIM en række procedurer ved køb af internationale mesterskabslicenser. Derfor skal du være opmærksom på følgende i den nye sæson:

  1. Du skal indsende en helbredsattest til DMU (gøres hvert år)
  2. Du skal underskrive og indsende FIM’s antidopingerklæring sammen med helbredsattesten (gøres hvert år)
  3. Når det første mesterskabslicens bestilles, vil køreren automatisk modtage en mail fra FIM med beskrivelse af procedure for den elektroniske underskrift. Check derfor en ekstra gang, at det er den korrekte mailadresse du har stående i din profil i DMU’s licenssystem, for det vil være den mailadresse, som FIM mailer til.

OBS: (4.) Der vil sandsynligvis være et E-learningkursus faciliteret af DIF, som i de forrige år. Dog er DIF ved at udarbejde denne del. Vi melder det ud, når vi ved mere.  

FIM og FIM Europe mesterskabslicenser, f.eks.:

  • VM/EM World Championship and Cup events (alle grene)
  • FIM international meetings, herunder ligakørsler i Speedway.