God jul og godt nytår til vores klubber 2021

2022 nærmer sig – og vi har samlet en række vigtige punkter for jer som klub, så I kan blive klar til næste sæson.

Vi glæder os rigtig meget til den næste sæson og her fra sekretariatet skal der lyde en kæmpe TAK til både klubberne, de frivillige, DMU’s Hovedbestyrelse, SK og Udvalg.

I kan læse hele nyhedsbrevet nedenfor:

Hent nyhedsbrevet som PDF her

Sekretariatet holder juleferie

DMU’ sekretariat holder julelukket torsdag d. 23. december frem til og med søndag d. 2. januar. Det vil derfor først være muligt at komme i kontakt med sekretariatet igen fra mandag d. 3. januar.

Licensbestilling åbner 1. januar

Fra 1. januar åbner DMU sin licensbestilling for 2022-sæsonen. Husk, at man først skal købe et aktivt klubmedlemskab fra 1. januar (kan købes her 1. januar), før man kan købe kørerlicens eller logge på DMU’s app – også fra 1. januar (kan købes her 1. januar)

Og husk, at sekretariatet først er tilbage fra juleferie d. 3. januar, hvor vi kan hjælpe både kørere og klubber med eventuelle spørgsmål.

DMU’s Licens app

Husk, du kan se dine licenser, nyheder og tage forskellige kurser i DMU’s licens-app.

Vær opmærksom på, at SKAL have et aktivt medlemskab af en DMU klub, for at du kan logge ind på din profil i appen.

Du kan købe medlemskab i de fleste af DMU’s klubber her: https://shop.dmusport.dk/

Med et aktivt klubmedlemskab kan du herefter logge ind på appen med dit sædvanlige DMU-login.

Har du brug for at nulstille dit DMU-login, kan du gøre dette i DMU’s medlemssystem: https://fs.dmusport.dk/log-ind

Find mere info om at logge ind i DMU’s systemer og en vejledning til appen her

Opdater jeres medlemskontingenter i FS

Vi nærmer os hastigt den nye sæson, og derfor er det vigtigt, at alle klubber allerede inden 1. januar opdaterer deres medlemskontingenter i DMU’s Forretningssystem (FS), hvis man benytter sig af systemet til køb af medlemskab for jeres medlemmer.

Husk medlemskab til bestyrelsen og officials

Både bestyrelsesfolk og jeres officials skal have gyldigt klubmedlemskab for at kunne agere i klubben og DMU. Dette er også særligt vigtigt for jeres officials, så deres officiallicenser er gyldige.

Husk derfor at sikre, at både jeres bestyrelsesmedlemmer og officials tegner et gyldigt medlemskab fra 1. januar.

Indberet jeres medlemstal

Den årlige medlemsregistrering i idrætsforeningerne er åbnet 1. december og bør indberettes af klubben senest i starten af januar.

Medlemstallene skal indberettes til idrætsorganisationernes fælles portal CFR på www.medlemstal.dk. Ved at klikke på punktet ”Vejledning” på forsiden, er der adgang til vejledningen, ofte stillede spørgsmål og en video-guide.

Klubben skal benytte det CFR-nummer og den adgangskode, som jeres medlemstalsansvarlige har fået tilsendt i en mail fra CFR-sekretariatet. Kontakt Centralt ForeningsRegister (CFR) på info@medlemstal.dk  eller telefon 70 20 18 00 ved spørgsmål (mandag-fredag kl. 10-14).

Husk at trække jeres medlemslister fra fs.dmusport.dk inden d. 31./12 2021, hvor medlemskaberne i jeres klub udløber.

Fakturaer fra DMU regnskab

Modtagelse af fakturaer fra DMU Regnskab vil foregå på mail med følgende oplysninger i afsenderfeltet:

Inventio.IT <hosted-by@inventio.it>på vegne af; Danmarks Motor Union <regnskab@dmusport.dk>; (Inventio.IT via inventio.it)

I mailen finder i et link, der fører jer videre til fakturaen. Benyt venligst FIK koden på fakturaen, når I betaler den til DMU, og benyt venligst ikke bankoverførsel.

Håndbog til dmusport.dk og vidensdeling i klubben

Nu kan I hente en håndbog, der skal gøre det nemmere at vidensdele og tage godt imod nye medlemmer i klubbestyrelen. Her finder I en oversigt over informationer og materialer på dmusport.dk og dif.dk. Dertil er der en række felter, som I kan udfylde med vigtig information til bestyrelsesarbejdet i netop jeres klub.

Hent den allerede i dag og udfyld sammen i bestyrelsen, så jeres viden og erfaringer nemt kan gives videre til nye i bestyrelsen.

Håndbog dmusport og klubbestyrelse

Kom i gang med ATK

Husk at få engageret jeres medlemmer i ATK i 2022.

Gennem 2022 vil der nemlig både være aktiviteter ude i klubberne, ligesom de kan komme Træneruddannelsen, som DMU afholder i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund.

ATK giver dem muligheden for at blive en bedre træner ved at give dem grundprincipperne for at træne kørere i forskellige aldre.

Så hvis I kender nogen med lysten og gejsten til at være at træner i jeres klub, så husk at prikke dem skulderen og henvise dem til ATK-koordinator, Kenneth Kaalund, på kka@dmusport.dk | +45 28 70 47 83.

Udenlandske medlemmer skal have release

Hvis jeres klub har fået et medlem med statsborgerskab i et andet land end Danmark, der ønsker at købe dansk licens, så SKAL køreren have en release fra motorforbundet i sit pågældende hjemland, som giver tilladelse til, at vedkommende må tegne licens i Danmark. Kontakt DMU på dmu@dmusport.dk, hvis jeres klub har fået et medlem med et andet statsborgerskab end dansk. Se også på DMU’s hjemmeside.

Forsikringer i DIF og DMU

Klubber under DMU er gennem DMU’s medlemskab af DIF sikret af en række forsikringer. De personer som agerer for klubben, herunder bestyrelsesmedlemmer, officials og andre frivillige, er dækket ind, hvis de kommer ud for en skade i forbindelse med deres virke for klubben. Du kan læse meget mere på idraettensforsikringer.dk eller læse om de specifikke forsikringer i DMU på dmusport.dk, hvor du også finder oversigter for de konkrete forsikringer, der vedrører jeres klub:

Indkaldelse til DMU’s ordinære Repræsentantskabsmøde 2022

Der indkaldes hermed til de ordinære repræsentantskabsmøder i Danmarks Motor Union samt sportskommissioner på Scandic Bygholm Park Hotel, Schüttes Vej 6, 8700 Horsens.

DMU’s Repræsentantskabsmøde afholdes lørdag d. 5. marts, kl. 8.30-12.00. Repræsentantskabsmøderne i sportskommissionerne afholdes efterfølgende med mødestart kl. 13.30.

Søndag d. 6. marts afholdes for første gang DMU’s Klubkonference i forlængelse af Repræsentantskabsmødet.

Mere information udsendes af DMU’s sekretariat i midten af januar.

Indstil til fortjensttegn, Årets Klub og 50 års jubilarer

Frivillige og deres arbejde er en uundværlig del af DMU – både frivillige i klubben og hele organisationen betyder alt for sportens udvikling og ikke mindst vores kørere. Derfor uddeles der hvert år fortjensttegn til personer i DMU, samt prisen som Årets Klub, til dem, der har ydet en fortjenstfuld indsats til gavn for Danmarks Motor Union og sporten herunder.

Ligeledes hædrer vi de medlemmer, der har vist dedikation til motorsporten og DMU ved at have været medlem af en DMU-klub i 50 år

Indstillinger til fortjensttegn, Årets Klub og jubilarer kan sendes nu til dmu@dmusport.dk med deadline 31. januar 2022 inden DMU’s næste repræsentantskabsmøde. Læs mere om kriterierne for indstilling under: dmusport.dk/organisation/dmu-historie/