God jul og godt nytår til vores klubber 2022

2023 nærmer sig – og vi har samlet en række vigtige punkter for jer som klub, så I kan blive klar til næste sæson.

Vi glæder os rigtig meget til den næste sæson og her fra sekretariatet skal der lyde en kæmpe TAK til både klubberne, de frivillige, DMU’s Hovedbestyrelse, SK og Udvalg.

Læs også julehilsenen fra DMU’s Formand, Jørgen Bitsch her 

I kan læse hele nyhedsbrevet nedenfor:

Sekretariatet holder juleferie

DMU’s sekretariat holder julelukket fredag d. 23. december frem til og med søndag d. 1. januar. Det vil derfor først være muligt at komme i kontakt med sekretariatet igen fra mandag d. 2. januar.

Licensbestilling åbner 1. januar

Fra 1. januar åbner DMU sin licensbestilling for 2023-sæsonen. Husk, at du først skal købe et aktivt klubmedlemskab fra 1. januar (kan købes her 1. januar), før du kan købe kørerlicens eller logge på DMU’s app – også fra 1. januar (kan købes her 1. januar)

Og husk, at sekretariatet først er tilbage fra juleferie d. 2. januar, hvor vi kan hjælpe både kørere og klubber med eventuelle spørgsmål.

Ny medlemsguide – kom godt i gang i den nye sæson

DMU har lavet en medlemsguide med masser af nyttige informationer om at være medlem af DMU.

Det kan være en stor hjælp for alle nye, at gøre dem opmærksom på guiden

Du kan finde den online her

Eller downloade Medlemsguiden samt et Velkomstbrev her i PDF

Ny Miljø-hjemmeside

I slutningen af året lancerede vi DMU’s nye afsnit på hjemmesiden med masser af info, gode råd og vejledning til DMU og klubbernes samlede indsats indenfor miljæ, bæredygtighed og biodiversitet.

Du finder den nye miljøside her

DMU’s Licens app

Husk, du kan se dine licenser, nyheder og tage forskellige kurser i DMU’s licens-app.

Vær opmærksom på, at SKAL have et aktivt medlemskab af en DMU klub, for at du kan logge ind på din profil i appen.

Du kan købe medlemskab i de fleste af DMU’s klubber her: https://shop.dmusport.dk/

Med et aktivt klubmedlemskab kan du herefter logge ind på appen med dit sædvanlige DMU-login.

Har du brug for at nulstille dit DMU-login, kan du gøre dette i DMU’s medlemssystem: https://fs.dmusport.dk/log-ind

Find mere info om at logge ind i DMU’s systemer og en vejledning til appen her

Opdater jeres medlemskontingenter i FS

Vi nærmer os hastigt den nye sæson, og derfor er det vigtigt, at alle klubber allerede inden 1. januar opdaterer deres medlemskontingenter i DMU’s Forretningssystem (FS), hvis man benytter sig af systemet til køb af medlemskab for jeres medlemmer.

Husk medlemskab til bestyrelsen og officials

Både bestyrelsesfolk og jeres officials skal have gyldigt klubmedlemskab for at kunne agere i klubben og DMU. Dette er også særligt vigtigt for jeres officials, så deres officiallicenser er gyldige.

Husk derfor at sikre, at både jeres bestyrelsesmedlemmer og officials tegner et gyldigt medlemskab fra 1. januar.

Indberet jeres medlemstal

Den årlige medlemsregistrering i idrætsforeningerne er åbnet 1. december og bør indberettes af klubben senest i starten af januar.

Medlemstallene skal indberettes til idrætsorganisationernes fælles portal CFR på www.medlemstal.dk. Ved at klikke på punktet ”Vejledning” på forsiden, er der adgang til vejledningen, ofte stillede spørgsmål og en video-guide.

Klubben skal benytte det CFR-nummer og den adgangskode, som jeres medlemstalsansvarlige har fået tilsendt i en mail fra CFR-sekretariatet. Kontakt Centralt ForeningsRegister (CFR) på info@medlemstal.dk  eller telefon 70 20 18 00 ved spørgsmål (mandag-fredag kl. 10-14).

Husk at trække jeres medlemslister fra fs.dmusport.dk inden d. 31./12 2022, hvor medlemskaberne i jeres klub udløber.

Fakturaer fra DMU regnskab

Modtagelse af fakturaer fra DMU Regnskab vil foregå på mail med følgende oplysninger i afsenderfeltet:

Inventio.IT <hosted-by@inventio.it>på vegne af; Danmarks Motor Union <regnskab@dmusport.dk>; (Inventio.IT via inventio.it)

I mailen finder i et link, der fører jer videre til fakturaen. Benyt venligst FIK koden på fakturaen, når I betaler den til DMU, og benyt venligst ikke bankoverførsel.

Håndbog til dmusport.dk og vidensdeling i klubben

I kan hente en håndbog, der skal gøre det nemmere at vidensdele og tage godt imod nye medlemmer i klubbestyrelen. Her finder I en oversigt over informationer og materialer på dmusport.dk og dif.dk. Dertil er der en række felter, som I kan udfylde med vigtig information til bestyrelsesarbejdet i netop jeres klub.

Hent den allerede i dag og udfyld sammen i bestyrelsen, så jeres viden og erfaringer nemt kan gives videre til nye i bestyrelsen.

Håndbog dmusport og klubbestyrelse

Udenlandske medlemmer skal have release

Hvis jeres klub har fået et medlem med statsborgerskab i et andet land end Danmark, der ønsker at købe dansk licens, så SKAL køreren have en release fra motorforbundet i sit pågældende hjemland, som giver tilladelse til, at vedkommende må tegne licens i Danmark. Kontakt DMU på dmu@dmusport.dk, hvis jeres klub har fået et medlem med et andet statsborgerskab end dansk. Se også på DMU’s hjemmeside.

Forsikringer i DIF og DMU

Klubber under DMU er gennem DMU’s medlemskab af DIF sikret af en række forsikringer. De personer som agerer for klubben, herunder bestyrelsesmedlemmer, officials og andre frivillige, er dækket ind, hvis de kommer ud for en skade i forbindelse med deres virke for klubben. Du kan læse meget mere på idraettensforsikringer.dk eller læse om de specifikke forsikringer i DMU på dmusport.dk, hvor du også finder oversigter for de konkrete forsikringer, der vedrører jeres klub:

DMU’s Repræsentantskabsmøde 2023

Der indkaldes hermed til de ordinære repræsentantskabsmøder i Danmarks Motor Union samt sportskommissioner på Comwell Bygholm Park Hotel, Schüttes Vej 6, 8700 Horsens.

DMU’s Repræsentantskabsmøde afholdes lørdag d. 4. marts, kl. 8.30-12.00. Repræsentantskabsmøderne i sportskommissionerne afholdes efterfølgende med mødestart kl. 13.30.

Prisuddeling og spisning om aftenen

Lørdag aften efter dagens Repræsentantskabsmøde afholder DMU ligeledes sin prisuddeling for at hædre resultaterne i 2022 fra vores topatleter og talenter.

Prisuddelingen efterfølges af fælles spisning.

Klubkonference

Søndag d. 5. marts afholdes DMU’s Klubkonference i forlængelse af Repræsentantskabsmødet.

Mere information om hele weekenden udsendes af DMU’s sekretariat i midten af januar.

Indstil til fortjensttegn, Årets Klub og 50 års jubilarer

Frivillige og deres arbejde er en uundværlig del af DMU – både frivillige i klubben og hele organisationen betyder alt for sportens udvikling og ikke mindst vores kørere. Derfor uddeles der hvert år fortjensttegn til personer i DMU, samt prisen som Årets Klub, til dem, der har ydet en fortjenstfuld indsats til gavn for Danmarks Motor Union og sporten herunder.

Ligeledes hædrer vi de medlemmer, der har vist dedikation til motorsporten og DMU ved at have været medlem af en DMU-klub i 50 år

Indstillinger til fortjensttegn, Årets Klub og jubilarer kan sendes nu til dmu@dmusport.dk med deadline 31. januar 2023 inden DMU’s næste repræsentantskabsmøde. Læs mere om kriterierne for indstilling under: dmusport.dk/organisation/dmu-historie/