1. DM afdeling: Steven og Simon Tirsgaard fik god start (Pressemeddelelse)

Første afdeling af DM i Superbike samt flere forskellige andre motorcykelklasser blev afviklet på Jyllandsringen søndag den 28.6.2020 med AMK som fortrinlig arrangør. Løbene blev afviklet uden tilskuere på lægterne grundet Covid 19 restriktioner. Der var skiftende vejrforhold med sol, overskyet og regn.

Steven og Simon Tirsgaard deltog på deres nye BMW S 1000 RR superbike maskiner med kun 1½ dags træning/test grundet de delvist lukkede baner. Tidtagningerne blev afviklet med afvekslende tørre og regnvåde baner, hvilket var lidt af et lotteri. Steven opnåede startposition 2, medens Simon skulle starte fra position 8, idet han ikke fik en gældende tid i 2. tidtagning grundet styrt ude på det bagerste af banen.

Løb 1 udviklede sig hurtigt med Steven i front, hvorefter han øgede afstanden konstant til de øvrige kørere i feltet. Simon kæmpede sig op på andenpladsen efter nogle kampe med nogle af supersport deltagerne og Erik Thomsen på hans BMW S 1000 RR-maskine. Slutresultatet blev med Steven som nr. 1 og Simon på andenpladsen god afstand til Erik Thomsen som nr. 3 – Steffen Jensen nr. 4 og Anders Tirsgaard på femtepladsen.

Løb 2 blev en tro kopi af det første løb med Steven sikker i front, medens Simon havde 2 sekunders forspring til Erik Thomsen, der blev fulgt af supersport kørerne Mike Spile, Tino Hole og August Kroon.

Anders Tirsgaard blev efteranmeldt, og kørte på teamets reservecykel en BMW S 1000 RR. Anders gjorde det fremragende i betragtning af , at det er flere år siden, han sidst kørte på en BMW S 1000 RR – det er utroligt mange kræfter, der skal tøjles. Under tidtagningerne og under selve løbene kørte han hurtigere og hurtigere omgang efter omgang.

Det er beklageligt, at der kun var 5 superbike deltagere til DM, når man bemærker, at der er rigtig mange superbike kørere i Danmark.