Kom i gang med at køre

På denne side finder du svar på spørgsmål vedrørende:

OBS: Siden d. 20/6 har DMU halveret sine licenspriser samt gjort indslusningslicensen gratis. Indslusningslicens er for dem, der løser sin første licens i DMU samt dem, der ikke har haft kørerlicens i DMU i +3 år.

*Der opkræves fortsat et administrationsgebyr ved licensbestilling.

Bestil medlemskab og licens for 2020

Så er 2020 skudt i gang – og du kan nu købe klubmedlemskab og licens.

Husk at du først skal købe et gyldigt klubmedlemskab, inden du kan købe et kørerlicens.

Du kan købe klubmedlemskab i mange af DMU’s klubber her: https://shop.dmusport.dk/

Hvis din klub ikke er med på listen på onlineportalen, skal du tage kontakt til din klub for at købe medlemsskab.

Med et gyldigt medlemskab kan du nu købe et kørerlicens via DMU’s medlemssystem under Licensbestilling: https://fs.dmusport.dk/log-ind

Læs mere om medlemsskab og licens her

Få en prøvetur

Få en prøvetur

DMU’s klubber kan tilbyde prøvekørsler på deres baner.

Prøvekørsler i en lokal klub afhænger dog af klubbens baneanlæg og udstyr. Derfor bør man altid kontakte sin lokale klub for at høre nærmere om muligheden for at prøve motorsport.

Opstart i motorsporten i DMU

Opstart i DMU

Vil du starte med at dyrke motorsport i Danmarks Motor Union, skal følgende ting være på plads:

1. Først skal du finde den motorsportsgren, du gerne vil dyrke, og melde dig ind i en DMU-klub indenfor sportsgrenen:

Du kan købe medlemskab online hos mange af DMU’s klubber via dette link: https://shop.dmusport.dk/. Tag direkte kontakt til den DMU-klub, hvor du ønsker medlemskab, hvis den ikke er på listen i onlineshoppen.

2. Når du er meldt ind i en klub, kan du købe et kører-licens i DMU’s medlemssystem. Log in med dit licens-nummer og kodeord, som din klub har hjulpet dig med at oprette, og køber det rigtige licens under fanebladet Licensbestilling.

  • Du kan se en oversigt over DMU’s licenser her eller læse mere under Licenser under de enkelte sportsgrene.
  • Spørg din klub i forhold til at købe det rigtige licens.

Dit licens fungerer som et ”kørekort”, der skal fornys årligt, og du må ikke køre på DMU’s baner uden. Licenset gælder samtidig som en speciel ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Alder ved licenskøb

Vær opmærksom på, at licenspriserne i de forskellige aldersklasser fastsættes ud fra kørerens fødselsår. Det vil sige, at en kører allerede fra 1. januar anses for at have den alder, som vedkommende fylder i løbet af året – om det så er i januar eller december måned, at køreren har fødselsdag.

Tidligere aktiv i DMU

Tidligere aktiv i DMU

Når du én gang har været aktiv i DMU, så beholder du din profil og dit licensnummer i vores medlemsystem, selv hvis du holder pause i sporten i nogle år.

Du kan bruge medlemsystemets “glemt adgangskode” funktion eller kontakte DMU’s Sekretariat på dmu@dmusport.dk, hvis du oplever problemer med dit login.

Vil du kun træne?

Vil du kun træne?

Ønsker du kun at træne, kan du tegne en træningslicens, som gælder hele sæsonen på DMU’s baner.

Nye kørere samt kørere, der ikke har haft kørerlicens i DMU de seneste tre år, kan også tegne en billigere indslusningslicens, der gælder til både træning og løb på DMU’s godkendte baner.

Vil du deltage i konkurrencer?

Ønsker du at køre konkurrencer, har du to muligheder:

  1. Du kan tegne en helårs-konkurrencelicens, som gælder hele sæsonen.
  2. Du kan med en gyldig træningslicens også tegne et éndagslicens, hver gang du ønsker at deltage i et løb i Danmark. Vær opmærksom på, at et éndagslicens kun er gyldigt i 14 dage og til én løbsdeltagelse efter køb.

Tilmelding til konkurrencer i løbskalenderen

Tilmeld dig konkurrencer i DMU’s løbskalender

Med en gyldig konkurrencelicens eller éndagslicens kan du nu tilmelde dig konkurrencer i DMU’s løbskalender.

Log in på https://loebskalender.dmusport.dk/ med dit licens-nummer og samme kodeord som i DMU’s medlemssystem. Sortér løbene efter den ønskede sportsgren og klik ind på de enkelte løb, hvor du har mulighed for at tilmelde dig.

Opgradér eller få flere licenser

Opgradér eller få flere licenser

Ved køb af licens skal du gøre op med dig selv, om du kun vil træne eller om du også vil deltage i konkurrencer.

Dog betaler du i DMU kun for dit dyreste licens. Det vil sige, at du sagtens kan købe flere licenser i løbet af en sæson og på den måde eksempelvis ”opgradere” dit træningslicens til et konkurrencelicens, hvor du kun betaler differencen + 100 kr. i administrationsgebyr for at få tilsendt et nyt licenskort.

Kørernummer til konkurrencer

Kørernummer

Du skal have et kørernummer, når du deltager i løb inden for:

Kørernumre til Motocross, Road Racing, SuperMoto og Aquabike kan nemt og hurtigt reserveres i DMU’s medlemssystem – (log in her), hvorefter det officielt bliver tilknyttet dit licensnummer.

Alle kørere har selv ansvaret for at få trykt mærker og skilte med eget kørernummer. Du kan spørge i din lokale klub, om nogen kan anbefale en lokal skiltefabrikant.

Transponder til konkurrencer

Transponder

Du skal have en elektronisk transponder til at registrere din kørsel på tid, når du deltager i løb inden for:

Der findes forskrevne modeller af transpondere til de forskellige sportsgrene. Læs mere om transpondere og bestilling ved at klikke på en af de fire valgmuligheder ovenover.

Kørsel i udlandet

Kørsel i udlandet

De Nordiske lande (Danmark, Norge, Sverige) har en samarbejdsaftale, der tillader skandinaviske kørere at deltage i FIM-godkendte løb og træninger hos hinanden på de nationale kørerlicenser.

Dit DMU-licens er også gyldigt i Europa til almindelige/lokale FIM-godkendte løb.

Skal du deltage i FIM’s Mesterskabsløb (EM & VM) samt International Meetings løb, kan du læse mere om kravene til yderligere FIM-licenser her.

Ved jetski/aquabike gælder

Dit DMU-licens er gyldigt til alle UIM-løb i Europa.

Såfremt du vil deltage i EM og VM, kan du vælge at tegne et særskilt super-licens (SL). Der findes forskellige licenser afhængigt af, hvor mange internationale løb, du ønsker at deltage i. Læs mere her.

DMU’s ulykkesforsikring ved varige mén

Forsikringer i DMU

Som medlem af en forening under DMU er du dækket af en række forsikringer. Dog opfordrer vi, at du selv tegner en dækkende ulykkesforsikring gennem dit eget forsikringselskab, hvis du eller dit barn er medlem og dyrker motorsport.

Se hele forsikringsoversigten her

Jeg mangler / har mistet mit licens

Jeg mangler / har mistet mit licens

Bestil dit licens i god tid, da det kan tage op til 14 dage, før din klub modtager det med posten. Går der længere tid, kontakt venligst DMU på dmu@dmusport.dk.

Hvis dit licens bliver væk, skal du blot logge ind i DMU’s medlemssystem og købe et nyt licens. Beløbet bliver modregnet prisen på det mistede licens, så ved køb af samme licens skal du kun betale 100 kr. i administrationsgebyr for et nyt licenskort.

Inden du modtager dit licens som plastickort fra klubben, kan du deltage i træning og DMU’s løb i Danmark på kvitteringen (som du får på email ved køb af dit licens). Husk at oplyse din email i DMU’s medlemssystem.

Mangler du dit plastickort op til kørsel i udlandet, skal du kontakte DMU på dmu@dmusport.dk og bede om at få udstedt en starttilladelse. Denne bekræfter gyldigheden af dit licens samt DMU’s forsikring.

DMCU og Ungdomsringen

DMCU

  • DMCU kørere med gyldig DMCU licens kan træne på alle DMU baner, når der indløses medlemskab i en DMU klub. Kvittering/medlemskabsbevis for medlemskab af den pågældende DMU klub skal forevises sammen med DMCU kørerlicensen.
  • DMU kørere kan træne på DMCU-baner, som har en gyldig banegodkendelse foretaget af DMU banesyn. DMU kørere er ikke forsikringsdækkede gennem deres DMU licens ved træning på DMCU-baner, der ikke er godkendte af DMU.

Ungdomsringen

Samarbejdsaftalen mellem DMU og Ungdomsringen kan findes som bilag i Motocrossreglementet.